ABC sjef forsvarer presentatører, men sier avskedigelser er “ikke en lykkelig tid”

ABCs administrerende direktør Mark Scott har forsvunnet presentatører Emma Alberici og Leigh Sales i senatet estimerer at de var “fine profesjonelle journalister” som ikke var for aggressive når de intervjuet politikere.

Scott brukte mye av onsdag før estimater , Besvare spørsmål som spenner fra politisk nyanser av kringkastingsprogrammer og journalister til virkningen av koalisjonens siste budsjettbesparelser.

Spørsmålet om at han var enig med News Corps columnist Andrew Bolts påstand om at Alberici og Sales var for aggressive Scott sa at han var uenig, og han var sikker på at ABC-journalister var på det hele grundig og rettferdig.

“Det er kunst å intervjue,” sa Scott til kommunikasjonskomiteen i Canberra. “Jeg tror ikke vi bør forenkle det.Våre journalister som helhet gjør en enestående jobb som holder regjeringen til konto. “

Det var ofte de kommersielle kringkasterne som manglet sårbarhet, sa Scott.

Scott sa på forhånd at kopiene av Sarah Fergusons tre-årige kritikk av ABC-journalister Scott sa at han minnet ham om sitatet: “Vi lærer best hva vi mest trenger å lære.” Delserier på Arbeidsleiringen, The Kill Season, var i “hot demand” av begge sider av politikken.

Killing Season, en redegjørelse for Arbeids lederskap i Kevin Rudd og Julia Gillard årene, vil lufte På ABC TV tidlig i neste måned.

Redundanser og restrukturering av ABC var fortsatt i gang, sa administrerende direktør, selv om 200 av 400 ansatte som ble redundant, allerede hadde forlatt organisasjonen, til en kostnad på 48 millioner dollar.Han adresserte personellene i “Hunger Games” -stilen for å plukke hvilke journalister som ville miste jobbene sine, og sa at personalet var sjokkert over å oppdage at de ble satt inn i et “basseng”.

Jeg er oppmerksom på at det var verre I frykt enn det var i virkeligheten, “sa han. “Jeg setter pris på at det ikke var en god tid for de ansatte.” Scott sa at de fleste ansatte i innholdet og programmeringsområdene allerede hadde forlatt jobben sin, og den neste bølgen av redundans ville være i støtteområder

En avisrapport som han hadde bedt ABC-styre om forlengelse av hans andre femårsperiode var feil, sa han til komiteen.

Scott har vært administrerende direktør for ABC siden 2006, og vil gå ned i juli neste år etter en 10 års stint.

SBSs administrerende direktør, Michael Ebeid, fulgte Scotts utseende og senatene fokuserte på å stille spørsmål til ham om det kontroversielle programmet Struggle Street og Suksess av Eurovision Song Contest for kringkasteren.

Ebeid innrømmet at det var en feil å legge ut den mye malignerte Struggle Street-profilen på SBS-nettsiden, men sto for alt annet å gjøre med dokumentarfilmen. Struggle Street : SBS undersøker hevder at noen scener var fabrikk Les mer

Ebeid, som avslørte at han hadde g Reist opp i Mount Druitt – hvor dokumentarfilmen ble filmet – tok sikte på hovedkritikeren av programmet, beskrev borgmesteren i Bankstown, Stephen Bali, at han beskyldte ham for å betjene situasjonen.

Vi aksepterer at slike emner kan polariseres, sier han.

Administrerende direktør motsatte forslag SBS flyttet seg bort fra å dekke fotball og sa “vi er 100% forpliktede til fotball “Og bare en” katastrofal “begivenhet ville føre oss til å trekke ut av å kringkaste FIFA World Cup.Han bekreftet imidlertid at han var i forhandlinger om fremtiden for A-League-sendinger. Ebeid bekreftet SBS hadde sikret rettighetene til de neste to FIFA-verdensmesterskapene, men foreslo at rettighetene kunne bli solgt dersom regjeringen skulle kutte SBS-midler videre.

Om emnet for Eurovision til SBS , Ebeid sa at kostnaden for inngangsbilletten til den australske jokerturnisten Guy Sebastian, til å konkurrere i Eurovision Song Contest, ble betalt av Sony Music.

SBS betalte standard kringkastingsavgiften som var en “pittance”, Ebeid sa.