Andy Murray gjenoppretter seg i tide for å tømme Fabio Fognini i OL tredje runde

“Jeg hadde ikke vunnet en kamp i 40 til 45 minutter som ikke skjer altfor ofte,” Murray sa om sin åtte spillet mister strekk før han snudde den rundt i den tredje. “Forholdene var å gjøre det veldig, veldig hardt og når jeg fikk momentum jeg gikk med det, og det var det.” Only Murray kan gjøre å reparere en katastrofe høres ut som å fikse en lekk springen.

Etter et kvarter i en time gikk Murray 4-0 opp uten et snev av motstanden som skulle komme, ikke at man ville kjenne det fra Fognini’s oppførsel; Han er en av spillets mest insouciant utøvere.

Hvis det var La Scala han ville ha blitt buet av scenen.Som det skjedde, gikk publikum sarkastisk for hver av Fogninis 13 vinnere i det første settet (bare seks av dem fra sin egen racket) og en konsentrasjonsdamp av Murray reddet ham fra den fryktede bagelen.

Da kom det tennis sjeldenhet: en vedvarende Fognini fightback, rik med blinkende vinnere på enten flank, nistepumper og lidenskap. Hvis han kunne bli plaget av å spille slik som hele tiden, hvilken kraft ville han være. Murray hadde ikke mistet mer enn tre kamper i et sett i sine to imponerende seier, men en lat forhånd greide ham hans tjene for andre gang.Da Fognini passerte ham med en flott crosscourt backhand for å ta det andre settet en solnedgang morphed inn i Circus Maximus.

Da han gikk 3-0 opp i tredje, ble deliriet satt inn. “La oss gå Murray, la oss gå! “ringte rundt arenaen.

Men en botched backhand ga Murray en pause og verden No2 var tilbake i virksomhet på 2-3. Etter mer enn to timer med intens , absorberende tennis Fognini, som hadde vært så nær opprørt, tjente til å bli i turneringen. Murray stod til oppgaven, grep tre matchspill og Fognini ga ham seieren med en endelige uforskudt flail av sin magiske racket.Murray, som hadde barket på boksen sin i de stramme øyeblikkene, så kraftig lettet.

Tidligere den amerikanske Steve Johnson, Murray’s motstander i kvartalet, trengte bare 64 minutter til å ta vare på den russiske Evgeny Donskoy, for tapet av et spill i hvert sett. Murray slo på Johnson 6-2, 6-4 på en domstol kun marginalt raskere enn denne, i sitt eneste møte i Shanghai Masters i fjor. Men den 26 år gamle Californian, 22 i verden og inne i topp 50 i nesten to år, har hatt en anstendig sesong. Han nådde fjerde runde i Wimbledon hvor Roger Federer slo ham i tre sett. Likevel, som mange utenfor eliten, kjemper han for konsistens. Det ville være et stort sjokk hvis han skulle slå Murray.

Det ser fortsatt ut som om Scot vil spille Rafael Nadal i finalen.Spanjeren, som returnerte her etter nesten 10 uker ute på grunn av en foruroligende skade på hans venstre håndledd, hadde falt bare ni kamper mot Federico Delbonis og Andreas Seppi, men måtte jobbe hardere torsdag for å slå den sta franske mannen Gilles Simon 7-6, 6-3. 2008 gullmedaljen – som ikke spilte i London for fire år siden – har ennå ikke tapt en singel-kamp i OL.

På en dag badet i sol og vind igjen etter at regnet hadde slettet ut onsdagens program, Det første settet tok en time og et kvart, de andre 46 minuttene.

Elementene har dermed fordømt Nadal å spille to kamper på en dag – med de dobbelte å følge – men han syntes ikke å spare mye mot Simon, en av de vanskeligste arbeiderne på kretsen.Den sterke Nadal venstre håndleddet, som endelig ga ham opp etter to kamper i den franske åpningen, ser sterk ut igjen.

Neste gang er Brasiliens Thomaz Bellucci, verden nr. 54, som opprørte den belgiske David Goffin 7 -6, 6-4 i en kamp som varte like under to timer. Juan Martín del Potro, etter å ha satt Novak Djokovic ut i første omgang, kan likevel blokkere Nadals vei til finalen, selv om California -baserte japanske Taro Daniel tok et sete av seg før argentineren regjerte 6-7, 6-1, 6-2.

I kvartfinalen spiller han Spanias Roberto Bautista Agut, som fant den erfarne belgiske , Gilles Müller, vanskelig å bryte ned i løpet av en halv time det varte. Agut, det tiende frøet, måtte lagre tre bruddpunkter i det andre settet før han vunnet 6-4, 7-6.