Arsenalens Alexis Sánchez har iver av et jaktløver, sier Arsène Wenger

Arsène Wenger sier at Alexis Sánchezs stil minner ham om at en løve jakter sitt byttedyr, og han fortsetter å bli overrasket over fremoverens holdbarhet. Arsenal-lederen rapporterte at Sánchez hadde følt seg tett i en hamstring etter tirsdagens 3-0 vinne over Dinamo Zagreb i Champions League – der han scoret to og satte opp den andre – og dette ville generelt få panikk blant klubbens tilhørere.

Men Wenger fortsatte med å si at Chilenske burde være bra for søndagens Premier League-besøk i Norwich City, hovedsakelig på grunn av hans bemerkelsesverdige krefter for utvinning.Mathieu Flamini gleder seg på å fylle Francis Coquelins sko på Arsenal. Les mer

Når han gjør noe, gjør han det 100 %, “Sa wenger. Han avslutter og du tenker: Han er død nå. Men da gjenoppretter han og gir 100% igjen.Du ser alltid tegn på utmattelse, men det er ikke [det] fordi to dager senere, han har det bra.

“Hans stil er veldig eksplosiv, det er en veldig engasjert stil. Jamie Vardy [i Leicester City] er litt like. Når de går, går de. De er som løven. Han må fange dyret i de første 200 meter. Hvis han ikke kommer dit, er han død etterpå. De er slike slags mordere. Når de går, er det å drepe og etter at de må stoppe. “Wenger er dogged av spørsmålet om han burde la Sánchez få en lengre hvile, gitt det mektige antall minutter (og luften miles) at spilleren har klokket opp. Han savner sjelden for enten klubb eller land.Men når du kommer til å skyte, starter Arsenal alltid ham.

Jeg tar informasjon, spesielt fra de medisinske personene som kjenner ham og behandler ham hver dag og etter, vi ser på hans generelle utvinning også, “Wenger sa. “Når det er skremmende tegn, vil vi ta den riktige beslutningen i riktig øyeblikk, men så lenge gutta er sikre, scorer de mål – det er alltid vanskelig å hvile dem.

” Hans motstand er bemerkelsesverdig. Det er også bemerkelsesverdig at han går til Sør-Amerika for å spille, han kommer tilbake på torsdag kveld, og på lørdag kan han spille uten problemer, selv om han er jet-lagged.Han ville ha vært en perfekt tennisspiller. “Wenger mener at Sánchezs seighet er et resultat av oppdragelsen i Tocopilla, en gruveby i Nord-Chile, hvor han ville spille gatesport med venner i flere timer og timer.

“Du må tenke at denne type spillere ikke har den akademiske utdanningen som vi gir nå til spillere på 15, 16 år, som har en fysi hver dag,” sa Wenger. “De er flere gatespillere, ikke bortskjemt.”