Australian T20 call-ups for Tait og Lynn som Nathan Lyon returnerer til å kaste

Den australske testspinneren Nathan Lyon har brutt seg inn i de nasjonale en-dagers og 20-tommers squadene, og tjener et kall for de siste spillene på sommeren. Australias mest vellykkede Test off-spinner har ikke hemmelighet av sitt ønske om å spille for sitt land i de kortere spillformene, og vil erstatte Joel Paris i kampen for de siste ODIene mot India i Canberra og Sydney denne uken. Glenn Maxwell David Warner returnerer også fra paternity permisjon for de to siste ODI-spillene på bekostning av in-form batsman Usman Khawaja.Lyon har også blitt lagt til 17-mann T20 Tall for de tre-spillserien mot India sammen med veteranen paceman Shaun Tait, big-hitter Chris Lynn og uten lokk par Andrew Tye og Travis Head.

Den har lenge vært et poeng av contention som Lyon har blitt oversett for de kortere former av spillet gjennom det meste av sin karriere, spiller sin siste ODI i slutten av 2014, og han er nå i kø for å gjøre sin internasjonale Twenty20 debut.Den 52-Test veteran, kjærlig kjent som ‘GOAT’ eller ‘Greatest of All Time’ hans lagkamerater, har vært en standout utøver for Sydney Sixers i løpet av denne sesongen Big Bash League, inkludert en kamp vekk hale av 5-23 mot Hobart i desember.

Lyon har blitt navngitt i T20 troppen sammen påhviler spinner Cameron Boyce og allrounder Glenn Maxwell. “Vårt valg av Nathan Lyon kommer ut på baksiden av god form i BBL, og vi bestemte oss for tiden er riktig å ha en ny titt på ham i de kortere former av spillet,” leder av velgere Rod Marsh sagt.

< p> Tait er tilbake i den nasjonale satt opp for første gang på nesten fem år etter skremmende batsmen under årets BBL.Marsh sa Tait, som jevnlig har truffet 145kmh for Hobart Hurricanes ble inkludert for sin “eksplosive” power og fordi han var den “raskeste bowler går rundt i Australia for øyeblikket”.

Aaron Finch vil kaptein troppen mens Steve Smith og David Warner vil bare spille den første T20 før de hvilte i forkant av en-dagers tur til New Zealand. Khawaja, George Bailey og Mitchell Marsh er bemerkelsesverdig utelatelser fra T20 troppen.