Australija stun Wiggins, Velika Britanija da traži mušku potragu svjetski naslov

Australija je zaprepaštila žestoke suparnike Velike Britanije kako bi zabili zlato u muškoj ekipi u potrazi za biciklističkim svjetskim prvenstvima u Londonu i postavio izazov ispred Olimpijade u Riou.Australski kvartet Sam Welsforda, Michaela Hepburna, Milesa Scotsona i Calluma Scotsona ušutkali su župnu publiku na Lee Valley Velodromu – mjestu Olimpijade 2012 – s nevjerojatnom pobjedom na utrci od 4000m. Scintillating vrijeme od 3 minute 52.727 sekundi, pucaju domaćini na konačni krug bonus Bet365 pobijedivši za 1,129 sekundi nakon očajne borbe domaće momčadi inspiriran šestom svjetskom prvaku Bradley Wiggins.Laura Trott uzima svjetsko zlato, ali Bradley Wiggins prisiljen podmiriti Za srebro Pročitajte više Australija je postigla drugo zlato u susretu nakon što je Rebecca Wiasak obranila svoju naslovnu potragu i uspješnu četvrtak navečer (petak ujutro AEDT) zajedno s srebrom Anna Meares u keirin [Vraća Australiju na vrh događaja koji je tradicionalno dominirao, nakon što je osvojio pet od sedam muškaraca koji su osvojili svjetske zvijezde i potvrdio suparništvo između dvije narodima pet mjeseci od Rima.

Momčad muškaraca u potrazi za pobjedom nad Velikom Britanijom došla je nakon što je Australija demontirala obrambene svjetske prvake Novog Zelanda u polufinalu, razbijajući svoje rivale Tasmanu za više od šest sekundi u polufinalu objavljivanjem vremena cvrčaka od 3 minute 54.029 sekunde . Povijesno gledano, pobjednici svjetskog prvenstva u olimpijskim godinama imaju tendenciju da preuzmu Olimpijsko zlato. “Ne moram vjerovati u to, ali, naravno, ako ste na vrhu svijeta šest mjeseci, imate dobru priliku za osvajanje Olimpijade”, rekao je Hepburn. “Prije četiri godine imali smo 0,1 sekundi od GB tima na svjetovima i nastavili su nas zamrzavati u ovom velodromu (na Olimpijadi u Londonu).”

“Dakle, imamo puno Posla radi…Imaju momke koji voze tri brza kola i tako će biti topliji nego ikada na Olimpijadi, kao što je uvijek između GB i Australije. “U međuvremenu, prvak sprinta Meares nije mogao dodati Četvrti keirin naslov za svoj izvanredan životopis, ali je uspio napraviti zapanjujuću vožnju da bi zauzeo drugo mjesto nakon što se pojavio u kutiji za vrijeme konačnog kruga prije pada 0,078 sekundi iza njemačke pobjednice Kristine Vogel. Ranije, australski ženski Bet365 prijenos uživo potezni tim izbjegao Neugodno rano izlazak u obranu svojeg svjetskog prvaka nakon što je koketirao s opasnošću u kvalifikacijskom krugu.Četvrti najbrži kvartet Annette Edmondson, Georgia Baker, Ashlee Ankudinoff i Amy Cure ušli su u polufinale nakon što su kvalificirali četvrti po redu. Australija, koja je dvaput slomila svjetski rekord na putu do zlata u svijetu 2015. godine Prvenstvo u Parizu, završilo je s vremenom od 4 minute 20.830 sekundi – samo je 0,224 sekundi brže od Velike Britanije, koja je propustila udarac medalju. Australija će se u petak (subotom ujutro AEDT) suočiti s polufinalom protiv vrhunskog Teama SAD-a koji je postavio oznaku stupa s vremenom od 4 minute 16.180 sekundi – puna četveronožna i četvrtina – Pola sekunde brže od obrambenih prvaka. Pobjednik te polufinale dobit će hit u Kanadi ili Novom Zelandu u utrci zlatne medalje.