BHA å doble antall dop tester på hester unna veddeløpsbanen

Racing kjennelse kropp er å doble mengden av dop-teste den driver bort fra banen som et ledd i arbeidet med å bekjempe raffinement av moderne doping metoder. Den britiske hesteveddeløp Tilsynet har også planer om å ta flere Raceday prøver i år enn tidligere, under veiledning av Brant Dunshea, som ble direktør for integritet og Raceday drift i oktober.

Når vi snakker utelukkende til Guardian under forrige ukes Cheltenham Festival, sa Dunshea rundt 700 prøver hadde blitt tatt fra britisk-baserte hester utenfor konkurranse i 2015.I år at antallet er anslått til å være et sted mellom 1200 og 1400, med mye av fokus på oppbygging av sportens store events.Grand nasjonaldag jernbane streik forventes å forårsake alvorlige forstyrrelser Les mer

BHA testere droppet i uanmeldt på åtte racing staller i 10 dager før den siste festivalen, ta prøver fra hestene forventes å kjøre der. “Mye av strategien er å teste den rette hesten til rett tid for den rette stoffet,” sa Dunshea.

“Vi ønsker å gjøre lignende [testing] rundt våre store festivaler og andre tilfeldige ganger gjennom året.Det er alle en del av å utvikle en strategisk tilnærming som er robust, som er uforutsigbar, men også legger mye fokus på de viktigste hendelsene, slik at de deltakerne som gjør det rette, og publikum kan være sikker på at vi ikke er bare å slå opp på raceday og ta prøver. ”

Dunshea ser for seg at out-of-konkurranse testing vil fortsette å vokse som en andel av all testing utført av BHA i årene fremover. “Spesielt det siste tiåret slags stoffer som er forbudt til enhver tid er stoffer som ville bli administrert som en del av et behandlingsregime, utenfor konkurranse. Og det har vært tydelig i andre idretter, som sykling og så videre.. På Raceday kan du ikke nødvendigvis oppdager det, men fordelen som de gir til dyret eller idrettsutøver forblir ”

Ba om sin vurdering av den trusselen til sporten av doping, Dunshea sa:” De aller fleste av individer gjør det rette og søker å gjøre det rette. Vår energi og fokus er på å beskytte [dem] og avskrekke de som søker å gjøre gale ting. ”

Umiddelbar post-race testing er også blitt utvidet i år, til rundt 8700 prøver fra 7182 i 2012.BHA forventer å ta 600 prøver pre-race, mot 195 i 2015, pre-race testing være primært fokusert på alkaliserende midler som kan forsinke produksjonen av melkesyre under trening, en slags doping kjent som milkshaking.

Raceday testing av jockeyer har også økt, 2000 pusteprøver blir tatt i fjor, doble 2015 totalt, mens 436 urinprøver ble tatt, sammenlignet med 295 året før. Planen er å opprettholde eller øke disse tallene i år.

BHA anti-doping program tar også hos hester som kommer til å rase hit fra andre land. Hvis de kommer fra et land anerkjent som å opprettholde tilsvarende standarder, kan de hestene bli testet; hvis ikke, de sikkert vil bli testet, sa Dunshea.Unge hester kjøpt utenlands for racing i Storbritannia er også testet, med resultatet, for eksempel at en gruppe med hester ble testet av BHA på Keeneland salg i Kentucky siste year.Robbie Strøm: spesialbriller for dobbelt-syn hjalp meg å vinne gull Cup Les mer

BHA er forberedt på å diskutere mulige endringer i deklarasjonssystemet for Cheltenham Festival løpene, etter gjentatte forslag i den siste uken at dagens system er utdatert.Mens endelige påmelding for en håndfull av de beste Festival løpene er gjort 48 timer i forveien, er erklæringer for de fleste løpene gjort dagen før, provoserende årlig harme blant media, punters og bookmakere.

En talsmann for BHA sa: “Vi vil gjerne se på deklarasjonssystemet for festivalen sammen med Cheltenham og andre parter som vil bli berørt.” BHA jobbet hardt i mange år for å overtale trenere og eiere til å akseptere 48-timers system nå brukes i galopp.

Minella Rocco, som hadde vært favoritt for Grand National etter å ha kjørt på andreplass i fredagens Gold Cup, er å hoppe over Aintree race.Hans trener, Jonjo O’Neill, sier sju år gamle hadde et tøft løp sist uke og vil nå være rettet mot neste års Gold Cup i stedet for å være rushed tilbake til sporet fjorten dager på lørdag.

O’Neill forventer mer av det å representere ham i National, mens Shutthefrontdoor vil gå for den irske tilsvarende.David Pipe er Vieux Lion Rouge er den nye nasjonale favoritt på 11-1.Haydock

2,10 Fairlee Grey 2.40 Den Nipper 3.10 Buttercup 3,40 Sammy B 4.10 Sunny Ledgend 4,40 Cracking FindKempton

5,45 Broughtons Jobb 6.15 Sabador 6.45 Red Caravel 7,15 Saleh 7,45 Cultured Knight 8.15 Shalianzi 8.45 Krazy Veidekke 9,15 Bare OverNewcastle

2,00 Rolig Daze 2.30 codeshare 3,00 Wefait 3,30 Hamelin (nb) 4,00 ticks boksene 4.30 Glorious Politikk 5.00 Spirit Of The ValeWarwick < /p>

2.20 Robin’Hannon 2,50 multikulturen 3.20 Towering 3,50 Braw Angus (lur) 4,20 Lytt til mannen 4.50 Royals og opprørere