Claudio Ranieri uttrykker interesse for å styre Italia

Den 64-årige sin bemerkelsesverdige suksess med Leicester City har betydelig økt profilen hans og ført til at Carlo Tavecchio, presidenten til den italienske fotballforbundet, foreslår at han en dag kunne lede Italia til verdensmesterskapets herlighet, og til og med foreslo Ranieri, som ble født i Roma, kunne lykkes Antonio Conte etter at han forlot landslaget etter deres deltakelse i Euro 2016 og ble med i Chelsea. Leicester City mål Sporting er £ 25m Islam Slimani for å styrke fremoverlinjen Les mer

“Jeg håper Ranieri kan vinne en VM med Italia, det ville være det beste, sier Tavecchio. “Jeg snakker på en abstrakt måte, selvfølgelig, og ikke nødvendigvis om neste VM. Claudio er fortsatt ung og vil ha tid på sin side.

“Har vi tenkt på ham som en erstatning for Conte?Det er han som burde tenke på oss! “Ranieris tidligere erfaring med internasjonal ledelse var med Hellas, et innlegg han ble sparket fra før han overtok på Leicester i juli i fjor.

Jeg vil innrømme at jeg var nysgjerrig på å coaching et landslag, men min erfaring med Hellas var tilstrekkelig, sier Ranieri i et intervju med La Gazzetta dello Sport. “Selvfølgelig vil ledende Italia være noe annet. Jeg ville aldri herske det ut, og det vil jeg veldig godt.Og Leicester har for det meste blå skjorter, akkurat som Azzurri. “Under det samme intervjuet innrømmet Ranieri at han ville ha akseptert en jobb i” Football League “etter å ha blitt slått av Hellas, slik var hans ønske om å komme tilbake til England etter at han tidligere hadde klart seg i dette landet med Chelsea.

“To andre Premier-klubber hadde kontaktet meg, men da tok de andre valg. Leicester overbeviste meg på grunn av deres følelse av lederskap, deres programmer og deres fasiliteter. De er perfekt organisert, sier Ranieri. “Da jeg møtte spillerne, fortalte jeg dem:” Jeg tar litt tid å kjenne deg alle fordi du er så mange, men du må kjenne en enkelt person: meg. Jeg spør bare en ting: at du gir alt du kan for hverandre ‘. Og de gjorde det. “