Denne “Real” var ikke alltid vellykket i feltet

Denne “Real” var ikke alltid vellykket i feltet, men nødvendigvis innstilt frykt utenfor den – dens sammensetning, evner, storhet. I dette tilfellet, skummelt å si, klarte klubben seks ganger på rad under null fra Champions League på scenen 1/8. Det var på tide å forbanne forbannelsen, selvfølgelig, med ublu utgifter. At “Real” var kraftig, uheldig og forbannet.

Lederne av trenere fløy til føttene til de som var i makten en etter en, og om samme hastighet ble lastebiler med penger sendt til de riktige adressene. “Real” var en maskin, som ikke alltid viste seg å gi riktig kurs. Noe har endret seg.

“Manchester United” – en klubb med suksess i det 21. århundre har blitt et alternativ til Madrid-modellen. Dynastiet, bygd av Sir Alex Ferguson, ble bygget på balanse. Balanse av alt: unge og erfarne spillere, deres elever og karismatiske legionarer, flittige simpletoner og grasiøse stjerner.

Følelse av familien komfort, som er nesten alltid ledsaget av en “United” med sin totale dominans i engelsk fotball i feltene, basert på en harmonisk sameksistens av teamet, John O’Shea og Cristiano Ronaldo, Dzhonni Evansa og Nemani Vidicha. At United gjorde kliches om “de som spiller” og “de som bærer et flygel”, valgt samtidig i en ideell proporsjon. Han samlet, behandlet og spyttet tilbake i form av erobrede titler. Noe har endret seg her.

På vei til begge klubber, til tross for det uutholdelige, virket det utviklingsvektorer, satt av Florentino Perez og Alex Ferguson, en tur skjedde for noen år siden. “MJ” forlot Fergie selv – og nesten spontant. Peripetection av “Real” gir dødelig tilfeldighet. Ved å instinktivt utnevne Rafael Benitez til å lede laget sitt i stedet for Carlo Ancelotti, møtte Peres det faktum at han var uten en dyktig trener midt på sesongen. Atten måneder siden, han måtte erstatte Rafa assistent – Zinedine Zidane, den legendariske spiller “ekte”, men en mann uten erfaring i å håndtere hvordan et kjerneteam, og ikke minst som toppen “ekte”.

Siden da har transformasjonen blitt fullført. “Real” og “MU” endret steder.

En klubb måtte forlate den perfekt uttrukne kontinuitetslinjen. Han ble trukket inn i myren av endeløse treningspermutasjoner og dyre overføringer som ikke ga det ønskede resultatet. Ikke alltid viste det seg å gå til Champions League.

Forvirringen, vakillasjon og sjokk av Manchester, som falt under Fergies vinge, så ut som om elektrisitet hadde blitt tatt bort fra folk fra 1800-tallet etter flere tiår med bruk. Nå kunne de bruke selv de dyreste lysene, men det ga fortsatt ikke den ønskede belysningen.