England sentrum Henry Slade til å savne fire måneder med beinbrudd

England senteret Henry Slade vil savne Six Nations med et brukket ben og ankel skade som vil holde Exeter spiller ute i fire måneder.

22-åringen vil være ute av stand til å ta del i tidlig oppe i ny England hovedtrener Eddie Jones ansiennitet, etter å ha lidd av alvorlig skade i lørdagens 41-27 Premier League seier over Veps.

Slade ble ført bort etter en takling av veps fløy Sailosi Tagicakibau, med 22-åringen å ha en plate og ledninger inn under det som hovedtrener Rob Baxter beskrevet som “en ganske stor operasjon” på Sunday.Dan Carter og Michael Lynagh avsløringer viser hvor ustadig skjemaet er | Robert Kitson Les mer

“Virkeligheten er at det er en anstendig skade, slik du normalt ville snakke rundt fire måneder for en skade som dette,” sa han på Exeter hjemmeside samtidig bekrefter flanker Dave Ewers vil ikke funksjonen igjen før januar på grunn av kne ligament problemer.

“Det kan endre relativt betydelig begge veier selv avhengig av en rekke faktorer.

“Vi er absolutt ikke pencilling i noen dato for Henrys tilbake fordi vi vet at det er langsiktig.Vi vil begynne å snakke om en returdato i åtte til ti ukers tid når vi vet litt mer – det vil ta litt tid skjønt, og en lang rehab prosessen “

Baxter la til:“Han har. hadde det alle indikasjoner tyder var en vellykket operasjon. Han har hatt en plate satt inn i den nedre del av beinet hans, måtte han ha noen ligament reparasjon og en bit av wire i stedet på den nedre enden av beinet også.Det var en ganske stor operasjon, men absolutt ikke en vi ikke forvente seg å bli helt frisk fra.”

Exeter playmaker tvang seg inn Stuart Lancaster VM-tropp bare å sparke hælene på sidelinjen inntil England hadde blitt eliminert på konsern-trinns hinder.

England Under-20s utdannet deretter omtalt i walk 60-3 seier over Uruguay som hadde ingen peiling på den generelle konkurransen.

Slade har siden blitt tippet til en fremtredende plass i Englands omforming, og starter med de kommende seks nasjoner, men må nå bruke den tiden slåss tilbake fra alvorlige skader i stedet.

Baxter også bekreftet at mannen England håpe Ewers ville bli med Slade i behandlingsrommet. “Dave vil være en liten stund, det kommer til å være et par uker før vi skal se ham,” sa treneren.