George Bovell skyller Fina for å gjøre OL ‘en forherliget reality TV show’

Dette er George Bovells femte og siste OL. Etter 16 år er han ferdig, med svømming og folkene som kjører den. “Jeg kom inn i OL, mine første OL, og trodde på den gamle arven av heroisk sportslig herlighet,” sa Bovell etter sitt siste løp i 50m freestyle. “Og nå forlater jeg etter at femte OL har sett det for hva det er, dessverre en media-franchise.” OL: Belgisk sjømann Evi Van Acker ble syk etter racing i Rio bay Les mer

Han sier Finas tilnærming til anti-doping “har gjort det veldig, veldig tydelig at dette virkelig er et forgjengelig reality-tv-show”, og tilføyer: “De har vist verden at OL er nå et skuespill, ikke en konkurranse. Og jeg tror det er billigere alt. “

Bovell er en god mann som har gitt mye av sitt voksne liv til å svømme.Og på slutten av det hele har Fina forlatt ham følelsen “så desillusjonert at jeg føler meg:” Hvorfor kjempe mot det? “” Noen ganger kan ikke noen kjente Bovell godt, men han er enormt respektert innen sporten . Den mest vellykkede svømmeren som noen gang kom ut fra Karibia, endte han tredje etter Michael Phelps og Ryan Lochte i 200m-medleyen i Athen i 2004. Han la deretter sin suksess i hans veldedighetsarbeid. Han driver gratis svømmeklinikker for barn i Trinidad og hever penger til malaria veldedighet i Uganda. Bovell er alt en idealist vil ha en olympisk å være. Det er til og med en internettfilm av ham som redder en drukne hjort fra en vill elv mens han var på en klippetur i Trinidad.

Bovell mener at svømmere blir “sviktet av folket på toppen av sporten “.Han vet at han konkurrerer mot dopere. “Jeg ser at juksen skjer. Jeg ser at folk med forferdelig teknikk svømmer utrolige tider, og folkene slipper mye tid sent i karrieren. “Han sier at svømmene blir utnyttet av Fina. “Folk på bunnen, som oss, vi bare føles som gladiatorer. Gamle romersk slavegladiatorer. “

Han er ikke den eneste som føles på denne måten – langt fra det.Bovell sier at det er mange samtaler akkurat som dette skjer vekk fra pressen. “Det er en generell konsensus om at vi har blitt slått ned og vi er lei av det.” Det er bare at han, som Lilly King, er en av de få som er villige til å snakke om det.

Mens Bovell var opprørt over rotet Fina har laget av sin anti-dopingpolitikk, var en annen freestyler, Sidni Hoxha fra Albania, sint på de mange feilene det hadde gjort i å behandle de olympiske opptellingene. Dette er et problem som påvirker den andre enden av sporten, bort fra semis og finaler. Hoxhas personlige beste i 50m gratis er 22.93sek, som han satte på verdensmesterskapet i Kazan i fjor.Men da han kom til Rio, fant han at tiden hans hadde blitt registrert som 29,93 sek, en hel syv sekunder tregere.

“Jeg så etter navnet mitt på lister,” sa han. “Jeg så gutta jeg visste at jeg skulle løpe og så fortsatte jeg å se, i den forrige varmen og den før, og jeg gikk helt til slutten. Jeg var redd, jeg var ikke engang der. “Hoxha er den 18. samme feilen Fina har gjort i disse OL. Noen ble senere rettet, men Hoxha var ikke.Så ble han podet i den aller første varmen, sammen med svømmere hvis personlige besteler var 10 sekunder langsommere enn han over avstanden.

Ifølge Fina blandet de tiden, men treneren min var ikke i teknisk møte, så de skyldte det på ham, sier han. “Jeg prøvde å argumentere med dem, men de fortsatte å sende meg tilbake til samme regelverk.”

Dette er hans tredje og siste OL. Han hadde tilbrakt de siste to årene trening for det samtidig som han prøvde å finne en jobb etter at han hadde gått ut av college. Som Bovell føler han seg ganske disillusjonert. “Det kan virke som en liten ting,” sier han, men “du ser nedover linjen og tenker,” Hvem vet? Hvis det er det som skjedde med meg…'”