GWS-stjerne Steve Johnson aksepterer ett-kamp forbud og vil savne foreløpig endelig

Stor Western Sydney-fremover Steve Johnson vil savne Giants ‘AFL-foreløpige finale etter å ha akseptert et en-kamp forbud mot en skulderbukk til hodet til Sydney’s Josh Kennedy i lørdagens kvalifiserte finale.

33- årig risikerte å savne den store finalen hvis Giants utfordret forbudet, og han vil nå savne bare den 24 september finalen mot enten Hawthorn eller Western Bulldogs på Spotless Stadium.

Ballen hadde forlatt området når kontakt ble laget halvveis gjennom første kvartal, og slaget ble bedøvet Kennedy, som forlot feltet for en hjernerystelse test.Han kom tilbake og spilte ut spillet, men det var ikke nok å redde Johnson, med hendelsen klassifisert som uforsiktig oppførsel med middels påvirkning på hodet. Selv om suspendert, har Steve Johnson satt tonen til hensynsløse GWS Giants | Russell Jackson Les mer

Johnsons glitrende 275-spillkarriere gjør ham til en av de viktigste aktørene i jomfruens jubileumskampanje. 2007-Smith Smith-medaljen savnet en elimineringsfinale i 2012 etter å ha blitt gitt et en-kampforbud.

Det var bedre nyheter på mandag kvelds kamppanelmøte for ruckman Shane Mumford, som rømte sanksjonen for en hard takling på Kurt Tippett som forlot svaner fremover rattled. Kampspillpanelet bestemte Tippetts hode ikke rammet bakken under taket.Tippett ble diagnostisert med en knust kjeve, men MRP fant at han hadde opprettholdt skaden under en ruck-konkurranse tidligere i spillet. Hawthorn-stjerner Luke Hodge og Jordan Lewis ble hver ryddet for å ta kontakt med Geelong-kaptein Joel Selwood av ballen. Adelaide-forsvareren Kyle Hartigan kan akseptere en $ 1500-bøte for å tripple Nord-Melbournes Lindsay Thomas, mens Geelongs Tom Ruggles har blitt tilbudt en $ 1000-sanksjon for slående Hawthorns Cyril Rioli.

Crows Daniel Talia og Kyle Cheney og North Melbourne’s Drew Petrie , Jack Ziebell, Andrew Swallow og Shaun Higgins kan alle akseptere bøter for å være involvert i en nærbilde.