“Han ble ranet”: Boxer Gary Russells far hevder at olympisk bout var rigget

Da Gary Antuanne Russell mistet sin lette midtvektskvartsfinale til Usbekistans Fazliddin Gaibnazarov i en delt beslutning på tirsdag ettermiddag, brøt Boos ned fra det amerikanske kontingentet. “Han ble ranet, dette er knullet opp “Ropte sin far Gary Russell Sr.” Gary Russell ble ranet – tydelig klart “, sa Floyd Mayweather Jr senere til reportere i den olympiske boksestasjonen hvor han hadde kommet for å se ettermiddagskampene. Michael Conlan anklager boksingens styrende kropp for å være jukse etter nederlag Les mer

På en dag da USA burde feire en annen boksemedalje med Shakur Stevenson som vinner minst en bantamvektbronse, snakket samtalen om et tap som forundret mest hvem så på det.Russell syntes å banke Gaibnazarov over ringen, spesielt i de to siste runder, og likevel dommerne tildelt de to første rundene, og kampen, til usbekken. Dette satte straks opprør mot en amerikansk kontingent som nettopp var ferdig med å stille Russlands Vladimir Nikitins seier over Irlands Michael Conlan mindre enn en time før Russells tap.Conlan sa senere at “amatør boksing stinker fra kjernen rett til toppen.”

Amerikanske trener Billy Walsh slo også ut. “Usbekistan de skal være det beste laget her, de vinner alt, selv når du slår dem, kan du ikke slå dem,” sa han.

Mange tilknyttet det amerikanske laget sa at de mistenkte Russell var offer for en rigged bout.

“Han holdt presset på at han landet mer solid slag,” Gary Russell Sr fortalte Guardian. “Han holdt presset på…men du vet om han er begunstiget til å vinne, det er slik det skal bli. Den eneste måten du kan ta ut av dommernes hender er å slå ham ut. Bare banke ham ut.Det er det ultimate i premisslaget. “Kay Koroma, en assisterende trener med det amerikanske teamet, refererte til en Foreleggshistorie fra to uker siden som skisserte korrupsjon i AIBA, kroppen som overvåker olympisk boksing og rystet hans hodet mens han snakket om beslutningen i Russells kamp.

“Jeg mener at noen skal skrive noe sånt, og at dette skal foregå?” sa Koroma. “Du må lure på er dette hva som virkelig skjer. Har de allerede gjort hvem som skal være en olympisk medalje? “

” Jeg begynner å tro [AIBA] gjør noe, “sa han senere. “Det er ekkelt.” Midt i den amerikanske opprøret, gikk Antuanne Russell inn for å snakke med journalister med skuldrene hans ned og ned i øynene.

“Jeg er skadet, jeg Jeg er skadet, jeg er skadet, sa han. “Jeg er virkelig vondt.Første runde kjempet han konkurransedyktig som det burde vært, men selv den runden trodde jeg at jeg vant. De andre to runder jeg trodde jeg hadde trukket seg bort fra ham selv om det var litt slurvet. Jeg tror jeg gjorde mer enn nok til å skille seg ut og være aggressiv og mer. “Han visste under kampen at han trakk seg. En venn som fulgte på tv hadde kjørt opp til foreldrene da de sto på stativet og sa at han hadde mistet første runde. Umiddelbart ropte Gary Sr til sønnen sin i ringen: “Du må få dem, de har deg ned i rumpa!”

Antuanne ble enda mer aggressiv og koblet flere ganger til kroker som svekket Gaibnazarov.Da rapporten kom tilbake mellom andre og tredje runder som Russell hadde mistet den runden, lente Gary Sr og hans kone Lawan på rygg og begynte å skrike høyere. “Du kan ikke vente, du må la det gå!” Men da kampen ble avsluttet med Russell igjen lander flere skudd, og selv banket Gaibnazarov på knærne på den endelige klokken, visste Russells sin sønn ville ikke få sin beslutning. Gary Sr hevet seg opp på rekkverket og ropte til Antuanne, som syntes å forstå sluttresultatet av hans nederlag selv før det ble annonsert.

“Hei Antuanne! Jeg elsker deg baby! “Gary Sr skrek.

Antuanne nikket. Senere i intervjuområdet sukk Antuanne. Som den siste av en linje med seks brødre ved navn Gary Russell – hvorav fire er boksere – var han familiens endelige håp om en olympisk medalje.Han hadde lovet å ta med seg et hjem. I stedet var han ferdig, taperen av en kamp som mange trodde han hadde vunnet. Han ble spurt om den inkonsekvente dømmingen gjorde ham skeptisk til å gå inn i sin kamp.

“Ja, det gir mye frustrasjon på folk,” sa han.

Så var han borte. Ut av en OL uten medalje var han sikker han hadde vunnet.