Hanika i Qatar nådde den trettende, Kornfeil og Abraham hørte ikke

Hanika var under den kunstige belysningen på Losail-kretsen som beveger hele løpet i slutten av gruppelederen. Kornfeil etter mislykkede kvalifiseringen startet fra den niende rad og fronten av løpet fanget opp.

Den første årets vinner var Alexis Masbat, som scoret det andre seier i MS etter den siste Grand Prix i Tsjekkia. Den franske jeger rytteren rømte fra airbaggen bak Enea Bastianini og italieneren på sjakkbrettet beseiret bare 27.000 sekunder. Tredje var brite Danny Kent.

Atten år gamle Hanika tapte til vinneren 1.869 sekunder, tre år eldre Kornfeil 8760. “Jeg er veldig skuffet fordi jeg føler, og jeg er ganske sikker på at jeg måtte kjempe i dag for topp fem,” sa Hanika på sin hjemmeside.I sin tur jobbet hans KTM motorsykkel jevnt, men på Straights mistet han kraften. “Chassiset fungerte bra, men ytelsen til begrenset meg i dag,” sa han.

KORNFEIL den annen side, til tross for null poeng på grunn av relativt fornøyd. “Jeg klarte å komme i gang bra, som alltid er grunnlaget. Men i andre runde måtte jeg unngå rytteren som falt foran meg. Jeg gikk ut av banen og falt tilbake et eller annet sted dypt. Det er synd fordi det ikke var dårlig i det hele tatt på min fart. Jeg følte meg bra om sykkelen, og jeg er overbevist om at vi kan holde tritt med konkurransen, “sa han på sin hjemmeside.

MotoGP-rase brakte en fantastisk duell mellom tre italienske sjåfører og spanjør Jorge Lorenzo. For det 109. seier i karriere og 83.den sterkeste i klasserommet til hjemmet sitt tjuende sesong i VM ferdig trettiseks, Valentino Rossi på en Yamaha foran landsmann Andrea Dovizioso og Andrea Iannone av Ducati.

Rossi lagkamerat Lorenzo ble nummer fire foran landsmannen Marc Márquez. Verdensmester for Honda har gjort en feil i første sving etter start og falt til sisteplass. Fighter ri opp med ham bare den femte posisjon.

Abraham i kappløpet han flyttet til scoret for stillingene. Rettet mot den overflate attende trinn, men etter å ha falt i den siste runden fullføre løpet