Ivan Lendl: Andy Murray og jeg vil gjerne ødelegge Novak Djokovics planer

Ivan Lendl mangler sjelden bevissthet, så når han sier at han er usikker på hvorfor han gjenopptok sitt partnerskap med Andy Murray – som kom på en flygende start på Queen’s denne uken – var noen spørsmål i orden.

“Jeg vet egentlig ikke,” sa han. “Det er ikke en ting, det er en rekke faktorer. Start fra helsen min, Andy ser motivert ut og alt det…ikke en ting. “Lendl har hatt et par operasjoner for å korrigere en hip klage – som John McEnroe avslørte nylig – og føles nå passformfull og entusiastisk nok å reise. Tennis er et mer behagelig miljø for rehabilitering enn moping rundt i solen i Florida tilsynelatende. Et øye for sport: Bruce Postles halvt århundre av ikoniske fotografier | Russell Jackson Les mer

“Jeg følte meg yngre fordi jeg sover om natten. Med hoftene sov jeg ikke om natten.Det er bare vondt, og du kan ikke sove godt – så jeg føler meg bare mye yngre, og jeg prøver å få fitter igjen. Jeg nyter den delen av det – og annet enn det? Ikke mye, “sa han.

Han ble mye moret ved ankomst i denne uken for å lese at detaljer om hans avtale med Murray var i det offentlige området og sa at det fortsatt var ting å trene.

“Vi vil finne ut det. Jeg snubler når jeg leser et stykke her og der, og det er 18 til 20 uker. Jeg lærer noe hver dag. “

Påminnet om at de var Murrays ord, ikke spekulasjon av journalister, går han i mindre sarkasmemodus. “Jeg vet han gjorde…om han gjorde det. Jeg mener, alle disse gutta, de vet alt, hvorfor det skjedde og hvor mange uker, hva forholdene er. Jeg lærer.Jeg er villig til å lære. “

Så, hva har Lendl gjort siden han forlot Murray i mars 2014? Ganske mye: ser på hans døtre spiller golf, spiller litt selv og utvikler sitt tennisakademi. “Jeg trener disse barna og jeg elsker å gjøre det. Det er en stor del [av det jeg gjør] og jeg tror de kommer til å være svært nyttig [til Murray] hvis vi jobber på lang sikt, for eksempel i treningsblokken. Det vil være flott for barna og flott for Andy. “Han har tilgang til seks spillere – og det er noen gutter med store servere, noen med store bakslag, noen med gode hender på nettet. For hva øvelser vi trenger å gjøre, har vi akkurat det vi trenger og ting som det.For barna som vil være en mulighet, kan de ikke komme noen andre steder. “Men nå har han en andre dagjobb, og Murray klarte at deres innsats blir trent på en spiller: Novak Djokovic. Lendl er oppe for det.

“I tennis er det karriere grand slam, det er fire på rad, det er kalenderåret grand slam og golden slam. Han [Djokovic] har en sjanse til å gjøre det i år, “sa han.

” Åndelig vil Andy og jeg gjerne ødelegge disse planene hvis vi kan. Men hvis du går tilbake i historien, i ’38, da Don Budge vant, og Rod Laver vant i ’62 og ’69, var de kalenderårets store slam. Men jeg tror ikke det var en annen gang da noen holdt alle fire [samtidig].

“Så, hvis du begynner å se på den måten, er det fenomenal.Du kan gjøre argumentet om at i ’38 og ’62 ikke alle proffene spilte. Men ’69 var utrolig, og det er det som setter Rod i samtalen av størst av all tid med Roger [Federer]. Vi vil aldri avgjøre det argumentet, men det er en morsom å ha uansett – og Novak holder alle fire.

“Det er noe som ikke har vært gjort lenge, nesten 50 år, har ikke” Jeg har blitt gjort av noen andre enn to menn – så du må respektere det. “Da Murray brøt gjennom for sin første major kom han fra null, med mye bagasje og presset på dør. Hva har endret seg?

“Jeg synes det er veldig annerledes posisjonen denne gangen. Inntil du vinner en, vet du aldri at du har den i deg. Vi vet at han har den i ham nå, så spørsmålet er: kan han gjøre det igjen?Jeg tror det er et enklere spørsmål å svare enn “Kan du gjøre det i det hele tatt?” Så det er ganske annerledes nå. “Murray har endret seg på andre måter: gift med barn, tydeligst. Hadde Lendl lagt merke til noen utadvendte forskjeller i ham?

“Egentlig ikke. Han hadde en tøff kamp [slo Nicolas Mahut i første runde på Dronningens tirsdag], som vi forventet. Mahut er en god grasscourt-spiller, og jeg trodde det var en høy kvalitetskamp. Vi fokuserte på det, og vi vil ha en god praksis senere og chatte litt, slike ting. Vi kommer til å finne ut ting. “Endelig undret vi oss, da det ugjennomtrengelige blikket var fastgjort på ingenting spesielt, var det godt å være tilbake?

” Jeg savner hjemme ” Lendl sa, “men jeg liker alltid å se alle vennene her og tidligere motstandere. Det er alltid fint.Jeg må si at jeg hadde mye støtte fra vennene mine og tidligere venner og folk som var i spillet og ikke lenger. Det er hyggelig. “

Hyggelig er et merkelig ord å forholde seg til Lendl, bortsett fra når du setter pris på spenningen han får fra å vinne. Det kjørte ham som en spiller, og det er det som har fristet ham tilbake for minst en ekstra avgift på en stor tittel med Murray. Han har sikkert ikke kommet for været.