Leicester avtale gjør Manu Tuilagi en av Premier League-topp inntekter

Richard Cockerill har innrømmet Manu Tuilagi ble fristet av betydelige tilbud fra rivaliserende klubber før du godtar en ny treårskontrakt med Leicester som har gjort England senteret en av de best betalte spillerne i Premier League.

historisk Leicester har ikke blitt trukket inn som tilbyr oppblåste lønninger til enkeltpersoner, og foretrakk å spre lønn cap kvote mer jevnt.Men etter glipp på to påfølgende Premier League-finalen var de fast bestemt på å holde Tuilagi, 24, da det ble kjent Saracens var interessert i spilleren, selv om han ikke har spilt for 14 måneder på grunn av en lyskeskade, men er satt for en retur etter jul .

Leicester denne uken kunngjorde at fire av sine England spillerne hadde signert nye kontrakter, Tuilagi, Ben Youngs, Ed Slater og Freddie Burns. “Samtalene var relativt grei, bortsett fra de med Manu,” sa Cockerill, Leicester direktør for rugby. “Det var den antatte interesse for andre klubber som tilbyr ham en mye mer penger og at snudde hodet og gjorde prosessen lenger.Du må tenke gjennom ting og sørge for at han kommer til den riktige avgjørelsen, som han gjorde.”Richard Cockerill sint på ‘uanstendige tilbud’ for Leicester Manu Tuilagi Les mer

Cockerill sa hevder at Tuilagi lønn hadde steget til £ 425 000 i året var unøyaktig. “Jeg vet ikke hva resten av dem får betalt,” sa han da spurt om Tuilagi var å bli den best betalte spilleren i England. “Rapportene om hva Manu får betalt her er litt overdrevet. Når kontraktene er signert, beveger vi oss videre. Pressen vil spekulere om hva han eller noen andre tjener, men jeg er ikke interessert i det.Manu er vår spiller, så er Ben Youngs, Freddie Burns og Ed Slater.

“Vi snakker med noen andre spillere som kommer ut av kontrakten. Når du bruker penger på den øverste enden og betale gutta flere med lønn cap øker, må du finne budsjettet og sørge for at pusle passer. Noen ganger må du få de større brikkene på plass før du kan sette andre sammen. Vi er store hitters i spillet.Vi blir kritisert for at vi ikke er i markedet for marquee spillere, men de fire vi har re-signert ville alle være telt hvis de gikk et annet sted.”

Slater, Leicester kaptein, sa holde Tuilagi, venstre viste klubbens ambisjoner. “Det er en stor uttalelse,” la han til. “Manu ønsket ikke å jage penger, ellers ville han ikke har re-signert. Hele pakken han så på Leicester var viktigere enn å få penger andre steder.”

Leicester vil være uten flanker Matt Williams for de neste tre månedene.Han brakk venstre arm spille mot sin tidligere klubb, Worcester, sist helg, og har hatt en operasjon. “Han gjorde en takling, og i stedet for å gå ned kom han tilbake til den defensive linjen,” sa Cockerill. “Jeg vet ikke om han er tåpelig eller modig, men det viser bare holdningen hans er fantastisk.”

I mellomtiden Wales og Lions No8 Taulupe Faletau, som hadde håpet å bli med bad på slutten av verden Cup bare for flyttingen å bli blokkert av nasjonale hovedtrener, Warren Gatland den, er i samtaler med Newport Gwent Dragons og den walisiske Rugby Union om å signere den nasjonale dual kontrakten han avviste sist sesong.

en spiller som vil ikke være på en dual kontrakt neste sesong er sentrum Scott Williams, som ledet Wales i en World Cup varme opp kampen.Han har utløst en budkrig mellom hans region, Scarlets og Ospreys, og tar ham ut av WRUs prisbrakett.

“Det er over til regionene å virkelig prøve Scott,” sa WRUs leder , Gareth Davies. “Den sentrale kontrakten fra oss er blitt trukket tilbake etter at noen av regionene begynte å legge ante. Finansieringsproblemer betyr at vi ikke kan sentralt kontrakte alle, og det er viktig at regionene og fagforeningen jobber sammen for å sikre at vi beholder så mange spillere som mulig. “