Michael Phelps på en annen gylden time: “Det var ikke et skudd i helvete jeg tapte”

Phelps arv har lenge vært gullbelagt, tredoblet, signert, forseglet og levert. Det dukket opp ikke noe mer han kunne gjøre for å forbedre den. Likevel, her var han ved 31 å legge til to gullmedaljer i dobbelt-rask tid. Dobbelt sølv for Team GB understreker bemerkelsesverdig turnaround i olympisk basseng Les mer

“Vi har mange medaljer, det er bare sinnssyk “, sa han da han ble påminnet om at hans andre seier på tirsdag kveld, i 4x200m-reléet, betydde at han hadde samlet 21 gull, to silvers og to bronser over fem OL – totalt syv til sammen enn sovjetgymisten Larisa Latyina, som er neste på listen med 18. “Jeg kom inn i bassenget i kveld på et oppdrag, og det ble oppdraget oppnådd.”

Den militære terminologien syntes å ha gitt den store buildup til 200m butterfly-finalen.På mandag, prøvde Chad le Clos, den boisterøse sør-afrikanske som hadde brutt Phelps hold over 200m-sommerfuglen i London 2012-finalen, å rile ham med skyggeboksing foran ham før semifinalen. Det var det siste innen en lang rekke mikroaggrep siden Phelps er tilbake fra pensjonisttilværelsen i april 2014.Amerikanens svar, en dødsstare som ga alle indikasjoner på at han ville knuse sin motstanders kropp i en milliard stykker, ble gjenstand for tusenvis av internet memes.

Før finalen var det ikke noe slikt drama i samtalen rom, men da Phelps kom inn i arenaen var det klart at han mente forretning: hans håndkle kastet over skulderen som en premiefighter og ansiktet hans viste et fokus som var så ensrettet som det var skummelt.

Alle idrettsutøvere Prøv å finne sonen når de konkurrerer, den mystiske tilstanden der alt strømmer som vann og sinnet utvikler tunnelvisjon. For Phelps er dette mer som en krigszone. Hans nørdige, lette gjennomgang ble erstattet av torden. Den blodrøde avlingen sirkler på ryggen – effekten av den kinesiske helbredende teknikken til cupping – bare lagt til den samlede effekten.Facebook Twitter Pinterest Michael Phelps blir det bedre av Chad le Clos. Foto: David Ramos / Getty Images

Da paret lined opp på blokkene – Phelps i bane fem, Le Clos i seks – de posisjonerte seg så at ryggen deres var ved siden av hverandre, nektet å anerkjenne hverandre ’tilstedeværelse. Le Clos var raskest på uavgjort, noe som gjorde den raskere starten, men kort tid etter første omgang var Phelps fremover med sin rival i andre. Ved 100m hadde avstanden strukket til en kroppslengde, Phelps enorme overkroppsstyrke og den størrelsen 14 fot skaper bølger av energi som hans motstandere ikke kunne motvirke.

Med 50m igjen hadde ledelsen blitt ytterligere utvidet.Det var ennå ikke avgjørende, men det ble klart at Clos hadde brent seg ut og mens Phelps sluttet seg, hadde han akkurat nok og vunnet i 1min 53.36sek, 0,04sek foran Masato Sakai i Japan, med den ungarske Tamas Kenderesi i tredje og Le Clos fjerde.

“Det var ikke et skudd i helvete jeg mistet det,” sa Phelps. “Jeg visste ikke at jeg bare vant 0,04 til prisutdelingen, men bare å se No1 ved siden av navnet mitt enda en gang i 200m-flyet, kunne jeg ikke ha skrevet det bedre.”

Phelps følelser var forståelig for 200m-sommerfuglen er hans signaturhendelse: den han elsker mest og har eid den lengste. Mellom 2001 og 2012 satte han sammen en av de store løpene i sport, ubeseiret på den tiden i internasjonal konkurranse.For godt mål brøt han også verdensrekordet åtte ganger.

“På podiet gikk jeg gjennom de siste 16 årene,” sa han. “Den hendelsen var mitt brød og smør, og dette var siste gang jeg noen gang vil svømme den. Å ha det som kommer til en slutt, er gal å tenke på. “Rio 2016: USAs Katie Ledecky bekjemper utmattelse og oppkast for andre gull Les mer

Det var enda få varme ord for den overlevde Le Clos. “Jeg vil ikke at han skal vinne, og jeg er sikker på at han ikke vil at jeg skal vinne,” sa Phelps. “Men han er noen som er en god racer, han er ikke redd for å sette den på linjen. Gutten har talent og de siste 10m, oh my gosh, jeg trodde jeg stod stille.Det er bra for sporten å ha en konkurrent sånn. “

Den 200m sommerfuglseieren gjorde Phelps den eldste mannlige svømmeren til å vinne en individuell olympisk gullmedalje og den første mannen til å vinne en medalje i samme individ arrangement i fire påfølgende spill.

Sytti minutter senere forankret han mennets 4x200m-relé, styrte Amerika hjemme i 7min 00.66sek, nesten tre sekunder fri fra Storbritannia på andreplass.Facebook Twitter Pinterest Michael Phelps vinner to gull og Storbritannia hevder sølvmedaljer i bassenget.

Den seieren virket relativt jevn med Phelps som tok over på den endelige banen med en stor ledelse, men hans lagkammerat Conor Dwyer sa Det hadde vært en kort spasm i panikk: “Jeg la meg på benet, og han tappet meg på skulderen, og jeg hørte ham si,” Jeg har ikke hatt “, sa han. “Så jeg ga ham min. Vi har forskjellige sponsorer, så han måtte reversere den, men han påvirket ikke ham. Tross alt har jeg sett at fyren vinner uten briller. “Phelps feiret ved å kysse sin tre måneder sønn, Boomer, på hver kind, men som han påpekte, er dette ikke den siste verden vil se på ham denne uken. Han vil sannsynligvis ha syv flere løp og flere gullmedaljer.Som Dwyer sa: “Han er bare å bevise at han lett er den største svømmeren hele tiden, og jeg er spent på å se hva han gjør neste gang, når den fyren blir varm, kan han ikke stoppe ham.”

Få ville argumentere for det eller Phelps seierfest i 200m-sommerfuglen. Først holdt han en finger opp for å fortelle verden at han fortsatt var den beste. Deretter skutt to hender himmelen i triumf og anerkjente publikum. Til slutt ga han en dvelende knyttnevepump, som om å si at dette fortsatt er domenet mitt, selv nå, etter alle disse årene. Gitt det vi nettopp hadde sett, ville ingen våge å argumentere.