Nile Wilson blir første Brit for å vinne medalje i høy bar med en bronse

For tretten år siden la Nile Wilsons foreldre ham til å gjøre en Hollywood-spasertur i berømt palmetrykk i betong i deres Pudsey-hage. Over påtrykket av hans syv år gamle hender er bokstavene: “Nilen M, Olympic Gymnast”.

Det var ikke en dårlig prediksjon. Faktisk har Wilson gått bedre og sikret Storbritannias andre medalje i en time i high bar-finalen, og tok totalt etter en og en halv time gymnastikk til syv.Det er komfortabelt nasjonens beste ytelse i sporten. “Det er forandret gymnastikk for alltid,” sa Wilson, hans varemerke smiler tilbake på ansiktet etter at stolthetens tårer hadde tørket av. “Selv i dag så jeg på Amy [Tinkler] på skjermen som vant hennes bronsemedalje, og det var bare inspirasjon etter inspirasjon og jeg tenkte:” Du vet, jeg kan gjøre det samme, hvorfor ikke? “”

Hvorfor ikke egentlig: Pudsey-gutten hadde absolutt form i denne gymnastikkens finale, den statiske trapesen der protagonister som ser tyngdekraften i øyet, og forteller det å bli fylt. På bare 20 hadde han blitt den første broren til å vinne en stor internasjonal tittel på høy bar da han tok gull i EM i tidligere år, og den eneste personen som scorer høyere enn ham i kvalifiseringen var Fabian Hambüchen.Tysken oppnådde endelig gull her etter en bronse i Beijing og et sølv i London.British marathonsvømmer Jack Burnell gjorde sinne av “latterlig” diskvalifisering Les mer

Sløret Linjer spilte over PA som Hambüchen først, tok til apparatet. Det er ikke noe uklart om Tysklands linjer. Han er en resolutt tekniker, han skaper høyflygende exhibitionism for en rutinemessig fullpakket med urverkssvingninger. Hans eneste virkelige feil kom etter at han hadde landet, da han hilste dommerne og plutselig mistet balansen, vendte armene seg bakover i en Buster Keaton-hyllest. Den holländske våpenhvilen, Epke Zonderland, kom opp neste gang. Uansett magisk sprite bebodd ham da han tok sitt lands første gymnastikkgull med sin dødsforstyrrende skjerm for fire år siden, har han tilsynelatende ødelagt ham de siste 12 månedene.Han savnet fjorårets verden og europeiske mesterskap etter separate faller forlot ham hjernerystelse og med en knust tommel. Her savnet han sin andre fangst. Han landet flatt på ansiktet på matten, og ble der for en stund som en KO-ed-fighter.

Wilson hadde sett høsten, men det ble ikke fei ham. Ting har ikke en tendens til, som han viste seg i lagets endelige, å levere en nervøs høy barvisning når alle Storbritannias forhåpninger hvilte på ham. Han er en sprudlende, munter tilstedeværelse i mennslaget, og hans glede på å gjøre sin olympiske debut har vært tydelig gjennom hele. “Det er alt jeg fokuserer på, går ut der og nyter meg selv. Hva er poenget hvis du ikke har det gøy? »Sa Wilson.

Og dette mennets lag har mye moro.En av favorittaktivitetene sine er å spille dumme pranks på hverandre, og Wilson hadde kommet hjem til badet denne uken for å oppdage at Louis Smith hadde limt alle sine toalettsaker til overflatene. Det var ganske stolende av Smith, da, for å la Wilson bruke kjørerne som han pleide seg for pommelfinalen. Han har aldri vært mer sårbar.

Men det var en helt annen Wilson på skjermen her. Han gikk gjennom sin rutine jevnt, med forsiktighet. Et par splitsebetegnelser på linjen førte til at han spilte den trygt, noe som resulterte i en vanskelighetsgrad som var to tiendedeler lavere enn i kvalifikasjonen.Han landet sin fullvridende dobbeltsalv, demonterte så perfekt at han slengte luften og ropte “kom igjen” mens beina hans fortsatt var bøyd. Team GBs Nicola Adams gjør rostig start til forsvar for sin olympiske tittel. Les mer

Til slutt var det den siste mannen, Danell Leyva, den amerikanske som allerede hadde tatt sølv i parallellbukkene til Ukrainas Oleg Verniaev tidligere på ettermiddagen, som stal andreplass bak Hambüchen. “Det er så mye britisk gymnastikk som har kommet,” sa en filosofisk Wilson. “Hvor utrolig er det at vi faktisk er skuffet over bronsemedaljen nå.”

Han har allerede store planer om å oppgradere den. Wilson mangler ikke tillit.Etter at han hadde avsluttet en imponerende åttende i sin olympiske debut all-round konkurranse, fortalte han Max Whitlock, den nye mesteren, at han planla å være der oppe med ham om fire år.

På tribunen hans mamma, pappa og søster så på, “gråt øynene deres ut”, som Wilson joked etterpå. Stadionkandidaten hadde sporet ned sin far, Neil, på tribunene før medaljenemien selv hadde begynt. “Jeg tror vi skal få noen øl,” annonserte han til publikum. “Vi skal danse til noen brasiliansk musikk, det er den eneste måten.”

Og hvis de støter på en våt betong på vei hjem, vet du hva de skal gjøre.