NRL veteran Jamie Lyon kunngjør hensikt å pensjonere ved slutten av sesongen

For andre gang har Manly-skipperen Jamie Lyon kunngjort sin pensjonering fra NRL, men denne gangen sier han at den skal holde seg fast.Spillets lengste servert spiller på onsdag annonserte med liten pomp og seremoni at han ville hengende opp støvlene på sesongens slutt. Til tross for tidligere denne måneden fortalte han reportere han var ute etter å forlenge sin karriere til en 18. sesong neste Årets mester 34-årige senter sa at han kom til å innse at etter 345 kamper i toppflyet, fortalte kroppen at det var på tide å slutte. Semi Radradra blant nye ansikter i Mal Meningas første australske team Les mer

“Det er litt vanskeligere å stå opp for et spill enn det var for noen år siden,” sa Lyon. “Mentalt også, når du vil spille ditt beste spill hver uke, og det skjer ikke som du vil.”

Han er den eneste aktive spilleren som har spilt i løpet av 2000-sesongen, et faktum Som taler volumer om hans levetid.Lyon kommer til å nå 300 NRL-spill senere i år, uten skade.

Lyon vil gå ned som en av Manlys største tjenere, etter å ha vært en avgjørende del av deres gyldne æra der de laget fire finaler og vant to Premierships mellom 2007 og 2013.

Mens han vil bli fondly husket, har hans karriere ikke vært uten kontrovers.I 2004 gikk han ut på Parramatta bare ett spill i sesongen, og annonserte at han pensjonerte seg på 22 og kom tilbake til å spille med sin junior klubb Wee Waa Panthers i land NSW. Han re-dukket opp i Engelsk Super League et år senere med St Helens, som vinner prisen for Man of Steel for konkurrentens beste spiller det året. Hans retur til Australia med Manly viste katalysatoren til sølvtennene som gjorde ryggen til ryggen Finaler i 2007 og 2008, og han ledet dem også til 2011-tittelen etter å ha overtatt kapteinens det året.

Til tross for å vinne 2010 Dally M-senteret i året, og bli anerkjent som en av de beste i hans Posisjon i verden på den tiden, gikk Lyon bort fra representativ fotball det året og nektet å spille for NSW og Australia etterpå. Han sa at han var i samtaler med Manly-treneren Trent Barrett om å fortsette som en del av Klubbens ansatte etter pensjonering.

“Jeg vil gjerne bo rundt på stedet.Jeg har hatt en liten prat med Trent de siste dagene, og det kan være noe på kortene der, “sa Lyon. “Forhåpentligvis kan jeg være involvert i klubben på en eller annen måte.”