NSPCC: Fotballklubber tar ikke barnevilkår alvorlig nok

Faksen bør iverksette tiltak for å sikre at Sunderland AFCs håndtering av Adam Johnson-saken ikke er symptomatisk av et “kulturelt problem innen fotball”, har NSPCC sagt.

I et brev til FAs formann , Greg Dyke, NSPCCs administrerende direktør, Peter Wanless, hevet bekymringer for at Premier League-klubber ikke kan ta barnevilkår alvorlig nok.

“Adam Johnson-saken har trukket inn skarpt fokus på måten barnesikring og Beskyttelse er vurdert av noen fotballklubber, skriver Wanless. “Dette er enda mer bekymringsfullt når du vurderer viktigheten av fotballspill i mange ungdoms liv og ansvaret spillerne har som rollemodeller.”

Det kommer som Johnson, 28, skyldes å bli fengslet på Torsdag for tre barnekriminalitet.Den tidligere England og Sunderland midtbanespiller står overfor mellom fem og ti år i fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i Bradford Crown Court av en telling av seksuell aktivitet med et barn 2. mars. Han innrømmet at han kysset og groet jenta og ble ryddet av en ytterligere barnseksmisbruk.

NSPCC-brev følger Sunderlands regjering, Margaret Byrnes avgang, etter at hun innrømmet å gjøre en “alvorlig feiltakelse” i tillater Johnson å fortsette å spille til tross for at han privat hadde innrømmet at han hadde kysset og smurt en underjordisk skolepike. Uansett beskrev Johnsons oppførsel som “uforutsigbar” og sa beslutningen om å la han fortsette å spille “uthevet en forvirrende prioritetsfølelse” på toppen av klubben.Han sa at FA skulle sikre at barnevern ble “boret inn i kulturen til alle klubbene i landet”. I brevet skrev Wanless: “NSPCCs bekymring ligger imidlertid ikke i oppførselen til en enkeltperson – selv om det selv er forferdelig – men i tilnærmingen til Sunderland Football Club når det blir konfrontert med et alvorlig barnevernspørsmål. “Vi er bekymret for at dette kan være et kulturelt problem innen fotball som helhet og finner det om klubber kan ikke se hendelser som disse som et barnevaktspørsmål.

“Dette handler ikke bare om en skurkespiller som oppførte seg dårlig, men en klubb som tilsynelatende ikke hadde prioriterte barnevernspolitikker innebygd i deres kultur. Det var ikke rustet til å håndtere disse påstandene og tilsynelatende ikke håndtert dem på riktig måte, eller i alvorlig grad.Videre handler det om om dette blir glemt av en klubb på toppnivå av fotball. ”

Brevet inviterer FA til å jobbe tett med NSPCC” for å hamre hjem meldingen om at denne typen oppførsel bør ikke tolereres på noe nivå og absolutt ikke børstes under teppet. ”

Uansett innblanding kommer som Faye Johnson, søsteren til fotballspilleren, forpliktet til å lansere en kampanjeside for å støtte sin appell mot hans overbevisning. I en melding til Johnsons nesten 5000 supportere på Facebook, sa hun at “all forsvarsbevis” ville bli publisert på nettstedet, “som vil være live snart”. Dommeren, Jonathan Rose, forventes å adresse bekymringer at offeret, nå 16, har blitt identifisert og trakassert av fotballspillerens støttespillere på Facebook.Durham-politiet utstedte en trakasseringsadvarsel til Steven Knox, ex-partner av Faye Johnson, etter at han hadde skrevet bilder av offeret og hevdet at hun “bragged og løy”.

En talsmann fra FA sa: “Vi velkommen dette brevet. FA og NSPCC har et langvarig forhold gjennom Child Protection in Sport Unit (CPSU). Vi bekjempet deres anerkjennelse av [UEFAs europeiske fotballs styrende organ], som resulterte i at de mottok € 1m for å fortsette sitt viktige arbeid. “Denne artikkelen ble endret 24. mars 2016. Det opprinnelige stykket heter NSPCC-sjefen som Peter Saunders, i stedet for Peter Wanless.