På England, fjell av fjell. Vuelta kongelige scenen er på vei til mytisk toppmøte i år

Dette kalles den kongelige scenen som er verdt navnet sitt. På den nest siste dagen i Vuelta sykler syklistene etter en fireårs pause igjen til den legendariske Asturian Anglia.

Bare uttalen av dette navnet påvirker rytterne med en mektig kraft. Alto de l’Angliru regnes som den mest ødeleggende klatre av alle Grand Tours. Fra en høyde på 325 meter til 12,5 kilometer skrape til 1,560 meter. De mest fremtredende passasjer i Cueňa les Cabres-seksjonen, det vil si på Geitesporet, har en tendens på opptil 25 prosent.

Attributene “umenneskelig” og “brutal” er knyttet til denne bakken. for Vuelta ble det Mont Ventoux er for Tour og Stelvio for Giro.Og dette til tross for at så langt har en lang historie som disse ikoniske topper.

For Vuelta viste han trygg Miguel Prieto, terrengoppdagelsesreisende, som var angivelig nesten blind og kunne ikke se morderiske proporsjoner klatre.

En dag på bakkene Angliru klorte forstørrelsesglass og høydemåler og ble rystet ved måleren. Han skrev til arrangørene: “Herrer, jeg så en vakker ås. Det ville være verdt å vurdere inkludere det i din rase. ”

I 1999, hans design realisert, utløser en bølge av harme blant syklister og deres sjefer. Vicente Belba, Kelme Team Manager, sa: “Vil arrangører ha blod og doping?Derfor utviklet så barbariske fjellet? “Den andre som inngår i reiseruten i 2002 å endre den britiske rytteren David Millar på mål like før protesten gikk av sykkelen og kastet et startnummer. Sa: “Jeg har virkelig overdrevet.”

Dommer besluttet at å kaste tall scenen ferdig og niende sammenlagt Millar hensynsløst diskvalifisert.

Disse og andre hendelser bare raiser mystisk aura Angliru .

Vuelta besøkte kun fem ganger tidligere. Her utmerkede han seg i 2008, og Alberto Contador var ledende for den generelle klassifiseringen. Her viste han sitt talent for 2011, hans uoppdagede talent, Chris Froome, som ble truet på slutten av Sky Squash-sesongen.Her fire år siden, fikk han en 41 år gammel USA veteran Chris Horner rekke angrep Vincenzo Nibali og forsvarte sin beskjedne bly.

Hva tilbyr fjell scenen i år?

En scenario spanjolene har en drøm. Mind du, vil dette Angliru være den aller siste terrengsykling i karrieren til Alberto Contador.

Det er forutsigbar som El Pistolero vil ønske å si farvel.