Sarah Storey gjør historien på den gylne dagen i Paralympics sykling for Storbritannia

Det er testament til den overveldende fortreffelighet av britisk sykling at en gylden kveld for Dame Sarah Storey ikke var det eneste overskriftshistoriet for ParalympicsGB i Velodrome. Nå må det være en vane for de som har ansvaret for lydsystemet her for å slå på den britiske nasjonalsangen når det gjelder medaljeeremoniene. Sarah Storey hagler innflytelse av Tanni Gray-Thompson etter paralympisk plate Les mer Etter å ha spilt konkurransen i løpet av OL, var paralympians ikke mindre dominerende på banen på den første konkurransedagen i Rio, og vinner tre gull i løpet av en time.Storey pumpet hennes knyttneve i luften etter å ha blitt den mest innredede britiske kvinnelige paralympian av all tid med en stormende prestasjon i C5 3.000m individuell jaktenfinal, mens seier for Megan Giglia i C1-3 3.000m individuelle jakten og Steve Bate og hans pilot, Adam Duggleby, i B 4000m-tandemjaktet løftet GB-laget til toppen av sykkelplassene etter fire hendelser.

Dette var en intensjonserklæring, en ettertraktet demonstrasjon av lagets styrke i dybden. Giglia hevdet ParalympicsGBs første gull i Rio med en rolig tur i hennes endelige, og den 31-årige ville ha dominert oppmerksomheten på en annen dag, da hun bare syklet etter å ha hatt hjerneblødning og et slag for tre år siden. Bate har også en historie å fortelle.I 2012 ble han den første synshandikappede som solo klatret El Capitan i Yosemite National Park, et år etter at han hadde blitt diagnostisert med retinitis pigmentosa, en sykdom som har ranet ham av hans perifere syn. Facebook Twitter Pinterest Storbritanien avreise til å begynne på Rio Paralympics

Men om kvelden tilhørte Storey. Veteranen skiftet rampelyset bort fra Paralympics nybegynnere ved å overgå Tanni Gray-Thompsons rekord på 11 gullmedaljer. Gray-Thompson satt ved siden av sporet som Storey enkelt forsvarte sin individuelle jaktenavn for de tredje suksessive spillene, og tok mindre enn halvparten av avstanden til å spole i hennes GB-lagkamerat, Crystal Lane, og vinne hennes 12. Paralympics gull.

Storey, som byttet fra svømming til å sykle i Beijing i 2008, vises i hennes syvende Games.Hun har vunnet 23 Paralympics medaljer samlet og er målrettet tre mer her. Den 38 år gamle lidenskap for sykling og spenningen av konkurransen forblir så sterk som noensinne. Det er tre år siden hun fødte datteren hennes, Louisa. Hun har måttet jobbe hardt for å komme tilbake til sin fysiske topp. Paralympics 2016: Medalbordet Les mer

Lane var glad for å bosette seg i sølv. Storey slo henne i varmen om morgenen, bryte sin egen verdensrekord i 3min 31.394sec. USAs Samantha Bosco vant bronse.

Storey er en kjent figur på podiet, dette var Giglia’s første opplevelse av det. Hennes svarte uttrykk da hun samlet medaljen hennes var et fantastisk syn.Å konkurrere på internasjonal scene var ikke en av Giglias ambisjoner da Storey vant to gull i London for fire år siden.

Bestemt ikke å la tilstanden hennes definere henne, men den tidligere PE-læreren så etter en sport å ta opp etter å ha blitt rammet av sykdom og lurt på om hun kunne gjøre en anstendig syklist, kunne det være en feil å slette seg på en sykling. Det viste seg at hun ikke var dårlig i det hele tatt. Giglia, en C3-rytter, ble akseptert til det paralympiske utviklingsprogrammet i 2014 og vant to titler i verdensmesterskapet i år.

Det var klart at å bli en dobbel verdensmester ikke var nybegynnerens flaks da hun brøt verdensrekord i sitt første Paralympics-løp, og fikk sin varme i 4min 03.544sek.Etter å ha sett Alyda Norbruis, en C2 rytter fra Nederland, pip Kinas Zeng Sini til bronse, kom Giglia øyeblikk.

Det var ikke mye av en konkurranse. Giglia fullførte de første 1000m i 1min 17.576sek, en raskere tid enn hun klarte i varmen, og det uunngåelige ble bekreftet da hun overtok USAs Jamie Whitmore med 1,250m av løpet igjen. Hun har tre hendelser å gå.

“Jeg trodde ikke jeg ville gjøre det til Rio,” sa Giglia. «Jeg trodde det var litt ambisiøst, men jeg trodde jeg ville gi det en tur.» Langt etter hans løp, kunne Bate settes vandre rundt banen, drikker alt inn. Som Giglia så han ut som han kunne bli vant til dette.