Sepp Blatter és az ő embere tönkretette a sport vezetőinek a bizalmát

A rendkívüli az elmúlt 12 hónapban vált közkedveltté, mivel a kastély falai összeomlottak a sportvilág önálló főparancsnokain, akik egyszer már nem voltak áthatolhatatlanok. Blatter és Diack as szellemi vezetőik (Sebastian Coe-tól egy kölcsönkérést kapnak), a Fifa-i összeomlás, amely összegyűlt, mióta a zurichi Baur au Lac-i drámai májusi raidek olyan helyzetben hagyják, hogy egy évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. a jogalkotó testület felfüggeszti Oroszországot minden versenyen. Bővebben

A jogsértés gyökerei természetesen évtizedekig Unibet tartanak a Joao Havelange-ban a Fifa-ban, Juan Antonio Samaranch-ban a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban és Primo Nebiolo-ban az Atlétikai Szövetségek Nemzetközi Szövetsége (IAAF).Az utóbbiak például mind a turbófeltöltést végezték a sport fejlődésében, és részt vettek az 1984-es olimpia pozitív gyógyszeres tesztjeinek lefedésében (ami azt is bizonyítja, hogy nincsenek új történetek).

határozott értelemben, amelyben Blatter utolsó két terméke – mindkettőt számlálták, mint a hattyúnyak – és Diack az U-turn 2011-ben teljesíteni egy utolsó távon a 70-es évek végén adott a kapzsiság extra szintű kétségbeesés.

A Fifa-nál az volt az esélye, hogy minden öreg gazember egy utolsó fizetésnapra tördelődött, és egymásba vetette a folyamatot, mivel kettős és hármas kereszteztek egymást, és végül elérte a kaotikus 2018/2022-es ajánlattételi folyamatot.

Az IAAF-nál a folyamatnak még ki kell játszania, de a dinamika más volt.A francia rendőri kivizsgálásnak még tovább kell futnia, de már valószínűnek tűnik, hogy egy kis kabinet elkapta a kevéssé felügyelt sportágat, vagy ellenőrzéseket és egyensúlyokat a saját céljaihoz.

Mint már jól dokumentálták, Blatter nemzedéke – a kereskedelmi partnerekkel, mint például az Adidas és a Coca-Cola, valamint az új közvetítő fajtákkal -, akik először bekapcsolták a készpénzcsapokat. Mivel a pénz elárasztotta a műsorszórási és szponzori ügyleteket, amelyeket később felgyorsított a globalizáció és az új média lehetőségeinek és platformjainak megjelenése, így a rosszhírűség lehetősége nőtt.

A megbízhatóan hatalmas pénzáramlások és könnyű érintés, vagy nem létező, szabályozást hoztak létre. Ez pedig rendkívüli arroganciát szült. Az akkoriban a balszerencsés emberek egyszerű szemmel rejtőztek.A nyomozó újságírók mindent megtettek (az ARD riportere, Hajo Seppelt csak a leghíresebb sorban), de amíg az amerikai bűnüldözés – és most az Interpol – bevonult – kevés külső hatása volt a változás hatására.

Gyorsan világossá válik, hogy gyakorlatilag bármelyik világbajnokság ajánlata vagy elnöki versenye ebben az időszakban kételkedik.Reálisan, tekintettel a döntéshozókra, hogyan nem lehetnek?

Európa nem kritizálja ezt a modellt erősségi helyzetben, még akkor sem, ha az új piacok gyors és strukturálatlan lendülete, a szóban forgó Sportingbet kifizetés módok összegek és a kínált “lehetőségek”.

A sportoló világ bölcsőjéből azok, akik megvetették arrogancia és jogosultságunkat, Anglia évtizedeket töltött el, zavarodottság.

A labdarúgásban az FA hajlandóan vadul játszani, hogy a játékot egy közömbös és kifogásolt módon próbálja játszani, és kívülről kigát dobni.Ezt a konfliktusos magatartást legjobban a kaotikus, korrupt, zavaros 2018/22-es világbajnokság versenyen indokolttá tették, amely közvetetten sok követést eredményezett.

Miután Jack Warnernek fecsegett és könyörtelenül igyekezett barátkozni és fizetni étkezések, 21 millió fontot költenek a folyamatban, az FA öt évet töltött azzal, hogy egyre több erővel ragaszkodott hozzá, hogy kirabolják és vissza kell fizetniük.

Miután rendszeresen támogatta az ilyen elkötelezett reformátorokat, mint Blatter és Issa Hayatou a Fifa elnöki választásokon, ők nemrégiben megbotlottak a felkenésen, Michel Platini, mint Blatter preferált utódja, csak hogy megbánják a lelkesedésüket. Véletlen, hogy Oroszország, Kína, Katar és más országok leereszkedtek jelentős sportesemények, mint a lágy erő és a befolyás megvásárlásának eszköze? Nem, ez nem.Nem volt véletlen, hogy ezek a sportszervezetek a titoktartás és az alacsony adók, például Zürich és Monaco között zajlanak.

A legutóbbi számítás egyik legfontosabb tényezője a politikai és büntetőeljárás Svájcban és Monacóban. Az előbbiekben egyértelműen és határozottan megváltozott a hangulat a közönség, a média és a csevegő osztályok között. Ha egykor büszkék lennének a nagy nemzetközi sportszervezetek otthonára, ezt a zavar és a szégyen váltotta fel.Nem érdekel minket a többiek, de az a tény, hogy Blatter végtelenül gyűlöli, hogy helyi svájci médiája bekapcsolta őt, megmutatja, hogy milyen fontos a váltás.

És míg a NOB-ot gyakran tartották mint a Fifa modellje a Salt Lake City-i megvesztegetés összeomlása nyomán megreformálódott lépései után, még mindig nagyobb problémái vannak, mint amennyire elismerik. Sport általában, és Fifa és a NOB különösen hosszú és keményen lobbizott függetlenségükért és a “sport sajátosságáért”, és végül felfüggesztette vagy fenyegette a tagokat a “kormányzati beavatkozás” felett, vagy ragaszkodott ahhoz, hogy a sport és a politika ne keveredjen.Elősegítette az érzést, hogy érinthetetlenek, és ez egy olyan érv, amely már nem tarthat.

Mind kereskedelmi, mind politikai szempontból a sport rendkívül jövedelmező és erős. Itt az ideje, hogy az irányítás és a felügyelet megfeleljen. Nem is beszélve a szakmai készségükről bérelt vezetői osztályról, nem pedig a status quo fenntartásának képességéről.

Az innen való bejutás nehézkes, és remélhetjük, hogy a jelenlegi teljes körű összeomlás a kezdet. De a Blatter helyébe lépő jelöltek beolvasása nem feltétlenül inspirálja a bizalmat.