Sprinter Gay klar til å returnere på grunn av doping må betale 10 millioner

Den amerikanske sprinteren Tyson Gay, som ble gitt den årlige doping diskvalifisering tilbakevirkende kraft i denne sesongen tilbake til den atletiske karriere. Tre ganger verdensmester fra 2007 kan konkurrere allerede i slutten av juni. Gay ønsker også å returnere alle pengene i løpet av tiden med å bruke dopingstoffer, opptjent. Totalt vil gå i konvertering av ti millioner kroner.

Tyson Gay bekreftet sine planer om å returnere til et møte med unge idrettsutøvere i Kentucky. “Etter reglene i USADA (US Anti-Doping Agency -. Ed. Ed) Om hans tilfelle jeg ikke kan snakke. Men sikkert forsto hva som hadde skjedd. USADA forstår at det var en feil.Derfor, la meg kjøre i år “, sa Gay.

Tyson Gay er personlig rekord på 9,69 sekunder den nest raskeste mann Usain Bolt historie etter en lang tid ble ansett som hans største rival. I fjor, men tre dopingtester viser at tok forbudte steroider. Gay nektet skyld, sa lurt av en mann som han trodde. Takket være samarbeid med antidopingmyndighetene slik at han fikk et års fengsel, som også er beregnet siden sist 23 juni. Slutten av neste måned, slik at han kan fortsette sin atletiske karriere.

Tilsynelatende, men målet nominere for amerikansk friidrett mesterskap, som finner sted den 26 juni til 29 i Sacramento.Gay kan også ha problemer med å få til startliste Diamond League-møtene, som er mest for deltakelse av utøvere med dopingfortiden bygger reservert. Det som er sikkert er at Gay ikke vil være i stand til å konkurrere i Birmingham eller London. Dessuten vil han ha for å gå tilbake omtrent en halv million dollar (om lag ti millioner dollar), noe som skaffet siden bruk av forbudte stoffer. Gay måtte returnere pengene gjennom hans agent Mark Wetmore begynte.

“Jeg kan bekrefte at pengene er på vei tilbake fra agentens homofile,” sa Daily Telegraph UK Athletics sjef Ed Warner. “De vet at kontrakten sier at pengene i tilfelle av en doping brudd må returnere.Mark Wetmore gjorde før vi begynte å behandle saken. “

Gay innrømmet at steroid salve brukes fra 15. juli 2012. Fordi han tapte sølvmedalje på stafetten i OL i London. Medal blitt returnert til den internasjonale olympiske komité.