The Bandinis 2015: En helt uttømmende gjennomgang av Serie A sesongen

I det minste ble det ventet noen voksende smerter. De materialiserte seg aldri. Allegri s Juventus ble første lag noensinne å vinne sin åpning fem kamper i en Serie A sesong uten å innrømme et mål. Deretter kom en omstridt 3-2-seier over Roma, hvis leder, Rudi García, spilte en imaginær fiolin og lovet å vinne scudetto uansett. I stedet ferdiggjorte giallorossi sesongen knapt klamrer seg til andreplassen. Facebook Twitter Pinterest Roma Rudi García spiller en imaginær fiolin.

Roma trodde de hadde styrket seg i sommer, spesielt å signere Juan Iturbe ut fra under Juventus neser. Men vingen var bare en av mange nyankomne som smigret til å bedra.Han oppnådde i det minste et viktig mål i siste måneds derby, noe som er mer enn det man kunne si til Ashley Cole.

Langt fra å forbedre sin hjemmebane prestasjon, klarerte Roma 15 poeng verre enn en sesong før . I noen grad kan det forklares av det faktum at de hadde flere europeiske spill å kjempe med denne gangen. Men deres eier, James Pallotta, har sagt at både klubbens overføringsaktivitet og fysiske preparater var utilstrekkelige. Begge områdene må tas opp.

Minst Roma kan gjøre det fra en styrkeposisjon etter å ha sikret Champions League fotball og tilhørende inntektsstrømmer, i et annet år. Ingen andre har ennå vist seg å kunne tilby en mer seriøs utfordring til Juventus, selv om Lazio var sterkere enn sine rivaler i byen i andre halvdel av kampanjen.Biancocelestas tredje plass var fortjent, men en skremmende avspilling står fortsatt mellom dem og Europas toppklubbturnering.

Kanskje Serie A snart kan kvalifisere fire lag til Champions League igjen . Utvidede europeiske løp fra alle Italias representanter drastisk redusert koeffisjonsgapet til England og Tyskland, selv om Europa League-semifinalene Napoli og Fiorentina kanskje lurer på om de skadet sine hjemlige fremtidsutsikter underveis. Hvis ikke noe annet, vil minner om å sitte bak Portugal i den kontinentale hakke rekkefølgen, som Italia gjorde i begynnelsen av denne sesongen, raskt begynne å falme.

Det er lite takket være Milanos to klubber, hvis form fortsatte å gli.Roberto Mancinis avkastning var ikke nok til å reinvigorere Inter, som nådde Europa League sist 16, men kommer ikke tilbake neste år etter å ha fullført åttende i Serie A. Nerazzurri plukket opp færre poeng per spill (1,44) under Mancini enn de hadde under Første to og en halv måned av sesongen under Walter Mazzarri (1.45). Facebook Twitter Pinterest Fernando Torres klarte ikke å levere i Milano. Foto: Olivier Morin / AFP / Getty Images

Milan skulle økes av Pippo Inzaghis avtale, pluss signeringen av Fernando Torres, som lederen hevdet at han “hadde satt opp dokumenter for smidighet og eksplosivitet under tester som Ingen Milan spiller hadde noen gang passet “. Angreperen var borte i januar.Inzaghi, etter å ha ledet laget sitt til 10. plass, kommer ikke tilbake neste sesong.

Dette var en kampanje der mindre byer stjal lyset, med begge klubbene fra Genova ferdig over Milanos. Torino var et poeng unna å sikre at deres hjemby gjorde det samme. Lenger ned på stavene fant de som Sassuolo, Chievo og til og med siste parma, måter å gi de større lagene en vanskelig tid.

Hendelser fra banen var ofte mindre oppbyggende. Alvorlige spørsmål drømmer om italiensk fotballs lederskap angående Parmas lysbilde i konkurs. Hvordan fikk klubben til å begynne sesongen uten bevis som de hadde råd til å komme igjennom?Og hvorfor har ligaen ikke sikret at etterfølgende nye eierskapsgrupper hadde ressurser og vilje til å betale lønn til spillere og ansatte?

Andre lave notater inneholdt eieren av Lazio, Claudio Lotito, som raste mot muligheten for at Mindre klubber som Carpi og Frosinone kan sette “hans” hardt opptjente tv-rettighetsavtale i fare hvis de ble promotert (lykkelig gjorde de), og før det, valget av Carlo Tavecchio som president for den italienske fotballforbundet til tross for hans Bemerkninger om “banan eaters” flom de nedre ligaene.

Men det var også positive historier. Da flodene rammet Genova i oktober, ble Luca Antonini og hans kone Benedetta Balleggi tatt i stand til å gripe seg i skovler og mucking inn med innsats for å avlaste de verste rammene.Fans hang en banner i Marassi’s Gradinata Nord for å takke ham for en gest som var verdt dem “mer enn et mål i derbyen”.

Det samme kan ikke sies for de virtuelle gongene jeg vil Nå kommer til å utdele. Uten videre ado, her er 2015 Bandini-utmerkelsene. Spilleren av sesongen Carlos Tevez ville være en fortjent vinner av denne prisen. Argentineren likte en av de beste sesongene av karrieren hans, leder Juventus i begge målene og hjelper så vel som å bli kalt tilbake til nasjonalsiden. Hadde han ikke blitt uthvilt i slutten av ligasesongen – da klubben viste seg oppmerksomhet mot Europa – hadde han sannsynligvis blitt ferdig som Serie As toppscorer.

I stedet ble æren delt mellom Luca Toni og Mauro Icardi, og prisen min går til den første av de to.Kaller det en sentimental velg hvis du ønsker det (fordi det sannsynligvis er), men å score 22 mål for en beskjeden Verona-side er ikke noe feit. I to årstider har han blitt klubbens all-time ledende scorer i Serie A. Toni er 38 år den eldste capocannoniere i ligahistorie, ikke at du ville kjenne det fra det kjekke fotverket han til tider viste. Hans mål varierte fra det spektakulære…# BTSportEurope (@btsportfootball) 37-åringen Luca Toni ruller tilbake årene med de søteste av fulltysene til Verona. Http://t.co/25MqWnnQwcApril 5, 2015

til rett og slett fryktelig…# BTSportEurope (@btsportfootball) Verona veteranespiller Luca Toni produserer en perfekt Panenka-straff mot AC Milan. Http://t.co/ZGL2lQ0dIBMarch 8, 2015

Men de var alltid en glede å se på. Han var i sine egne ord “å ha så mye moro som en 15 år gammel gutt”.Så var fansen som så ham spille hver uke.Gjennom sesongen

Ytterligere poeng her for å bli den første Torino-spilleren som scorer mot Juventus siden 2002.

Men alle erstattes av Mauricio Pinillas toppspark mot Torino…BT Sport (@btsport) Watch @ Atalanta_BCs Mauricio Pinilla scorer dette fenomenale overheadspillet mot Torino i Serie A. #MondayMentions http://t.co/1myhNWxqHzApril 6, 2015

uforklarlig, Philippe Mexès. Utilsagt mål for sesongen

Jérémy Ménez gir deg et sted med fotsnooker. Moment mest sannsynlig å gjøre en voksen mann rope ordet ‘tekkers’ uforklarlig.

Paul Pogba utnytter elastico.Hjelp til sesongen

Meep Meep…#BTSportEurope (@btsportfootball) Ikke fornøyd med sin første halvscreamer, Felipe Anderson gjør et oppsiktsvekkende kjøre løp for å inspirere Lazio-målet. Https://t.co/s8rSpmawb6January 6, 2015Miss of the season

Vi bør ikke dømme Paulo Dybala, som hadde en fin sesong, på grunnlag av hans åpen målmor mot Inter. Men vi skal le av ham for det. #BTSportEurope (@btsportfootball) Hvordan savnet han det? Stigende stjerne Paulo Dybala skyldig i sjokkerende feil foran åpent mål. Http://t.co/Hsb9CD9h17February 8, 2015Best save

Francesco Bardi’s nektelse av en godt slått Gonzalo Higuaín straff tar fortsatt pusten fra seg.Facebook Twitter Pinterest Francesco Bardi er strålende redd fra stedet. Beste øyeblikk Francesco Acerbi scorer for Sassuolo i oktober etter å ha slått kreft for andre gang. Juventus 3-2 hjemme seier over Roma i oktober var villig tilslutning. Tre straffer ble tildelt, og hver enkelt av dem bestred. Bianconeris vinnende mål, en fantastisk kant-of-the-box volley fra Leonardo Bonucci, kan også ha blitt utelatt på en annen dag – siden Arturo Vidal, sto i en offside-posisjon, syntes å ha hindret Lukasz Skorupskis syn på ballen.To spillere ble sendt ut sent på dagen, og neste dags overskrifter handlet om dommeren Gianluca Rocchi, med anledningen kalt en “Rocchi Horror Picture Show”.

I min egen blogg, da Foreslo at spillet ville bli husket av alle de fornuftige grunnene, “målt ikke i mål, men i stedet i centimeter”. Og likevel, åtte måneder på, må jeg tilstå å føle seg annerledes. Tenker tilbake på sesongen, dette er fortsatt kampen som forblir hos meg, ikke bare for kontroversen, men for det eksepsjonelt høye nivået av fotball som spilles av to lag som på det tidspunktet virket så jevnt tilpasset.

Roma , Full av selvtillit etter å ha fulgt opp fem sammenhengende liga vinner med et uavgjort til Manchester City, angrep Juventus med verve og ambisjon.Til tider så de seg i stand til overveldende motstandere som hadde vunnet 21 sammenhengende hjemmekamp. Men Juve fortsatte å samle, som mestere gjør. Kanskje, med en annen dommer, ville resultatet ha vært annerledes. Men fotballens kvalitet – mellom protesterne – ville fortsatt ha vært like høy.

Gianluigi Buffon (Juventus); Bruno Peres (Torino), Leonardo Bonucci (Juventus), Stefan de Vrij (Lazio), Matteo Darmian (Torino); Paul Pogba (Juventus), Radja Nainggolan (Roma), Claudio Marchisio (Juventus); Carlos Tevez (Juventus), Luca Toni (Verona), Felipe Anderson (Lazio). Deler: Mattia Perin (Genova), José Holebas (Roma), Daniele Rugani (Empoli), Miralem Pjanic (Roma), Antonio Candreva (Lazio), Paulo Dybala (Palermo), Mauro Icardi (Inter) Manager of the season

Jeg har gått frem og tilbake på denne beslutningen.Instinktivt føles en del av meg at prisen skal gå til Allegri, som arvet en situasjon i Juventus som så ut som en forgiftet kål. Bianconeri kunne ha manglet motivasjon etter tre rette titler, og de manglet absolutt organisasjon etter å ha blitt forlatt i lurch av Conte. Allegri styrte dem ikke bare i ett spill av en diskant, men gjorde det på sine egne betingelser, og viste at det var vanskelig å distribuere et uprøvd firemans forsvar i et kritisk øyeblikk i Champions League-kvalifiseringen, og deretter vil visdom være fleksibel ettersom bytte Mellom systemer som passer ikke bare bestemte motstandere, men spesielt øyeblikk spesielt kamper.

Men disse priser er ment å henge til Serie A, ikke alle konkurranser. Å se ting strengt på disse vilkårene, begynner andre kandidater til å se mer fortjent.Giampiero Ventura overviste salget av både Ciro Immobile og Alessio Cerci for å holde Torino stanset over sin vekt – til slutt i Europa mindre enn å vinne sin første derby i to tiår. Maurizio Sarri sørget for at Empoli overlevde langt mer komfortabelt enn en klubb med en årlig spillerelønn på € 11 millioner, hadde rett til. Gian Piero Gasperini og Sinisa Mihajlovic gjorde eksepsjonelle jobber i Genova og Sampdoria.

Min pris vil imidlertid gå til Stefano Pioli. Lazio-lederen benyttet seg av den fantastiske overføringenskampen som ble gjennomført av klubben i fjor sommer, med likeså Stefan de Vrij, Marco Parolo og Dusan Basta alle blomstrende i hovedstaden. Men han integrert også de nye spillerne med retur veteraner for optimal effekt, og har også arbeidet med hvordan man får det beste ut av Felipe Anderson.Cracking de tre øverste var ikke en dårlig prestasjon for en klubb som – mens det var lite dårlig – begynte fremdeles denne sesongen med en lønnsregning titalls millioner euro mindre enn Napoli, Milan og Inter.Vital statistikk.

Reflekterende På lykkeligere dager i et intervju med Radio 24, gjennomgikk Gennaro Gattuso hvordan Silvio Berlusconi hadde fått Milanas spillere klar for sin Champions League-finale i 2003. “Jeg husker at noen timer før kampen måtte hver spiller gå til rommet sitt,” sa han. Den tidligere midtbanespilleren. “De 15 minutters samtalen var som å ta en Viagra.”

Dessverre virker det som at selv Silvio mister sin magiske berøring.En dag etter at han overtalte sine spillere til å bli med i denne høyspirerte runden “Hip hip Hurra!” Så han på at de mistet 2-1 hjemme hos Sassuolo. Omvendt Samson-sertifikat for tjenester til kale ledere

Ved å navngi Rolando Maran som Eugenio Corinis etterfølger i oktober, utvidet Chievo sin serie påfølgende skallet ledere til fire. (Hats off til ForzaItalianFootballs redaktør Dov Schiavone for stedet.) Dov Schiavone (@DovSchiavone) De siste fire #Chievo trenerne…Legg merke til en trend? Pic.twitter.com/rCEtAOwFLjOctober 19, 2014Worst corner

Lukas Podolski, damer og herrer.Facebook Twitter Pinterest Det verste hjørnet ever.Greatest goalkeeping blunder

Ja, Francesco Tottis selvtillit under Curva Sud var flott underholdning, men han var ikke engang den beste målfestet på Stadio Olimpico denne sesongen. Den ære faller til Alessandro Florenzi, som grenser opp i tribunene etter scoring mot Cagliari, for å få en klem fra sin 82 år gamle bestemor Aurora. Det var det første spillet hun noen gang hadde hatt på stadion, og hun brøt straks i tårer og merket senere at: “Min mann Nisio pleide å spille fotball også.Alessandro minnet meg om ham. “Leonardo Bonucci – hvis mentale trener, Alberto Ferrarini, ga ham litt hvitløksmaksert søtsaker til å tygge på før Juventus første møte med Roma i oktober. “Hundrevis av år siden spiste soldat hvitløk for å holde seg sterk, sunn og våken i kamp,” forklarte Ferrarini. “Leo er en soldat, og ved å spise de søtsaker var det som om han hadde kommet tilbake til sin opprinnelse. Jeg fortalte ham også å puste inn Gervinho og Tottis ansikter. “Groundhog club

Sassuolo sjef Eusebio Di Francesco beskrev lagets 7-0-sløring av Inter i september 2013 som” en pedagogisk opplevelse “. Hva de lærte er uklart.De mistet av samme poeng mot de samme motstanderne, i samme måned, i starten av denne kampanjen. Mest juledag

“Jeg har ikke en trollstikk,” protesterte Pippo Inzaghi som Milan Kjempet gjennom den tidlige delen av denne sesongen. Og så fikk en gruppe slagreportere sammen og ga ham en før sitt siste spill i 2014. Dessverre viser det seg at han fortsatt ikke visste hvordan han kunne bruke den. Den beste tilfeldige handlingen av (on-pitch) vennlighet

Den med Rafa Benítez ansikt smeltet inn i den. Beste galger humor

Tre år siden skrev en ni år gammel gutt som heter Filippo internasjonale overskrifter da han viste seg for et Inter-spill som hadde et tegn som ba laget om å bli bedre slik at vennene hans ville stoppe Plage ham på skolen.I april kom han tilbake til San Siro med et nytt tegn som pekte på: “Jeg har fortsatt seks år med skole igjen”. Verste sex

“Min første gang var med en østerriksk jente på ferie i Rimini. Det var så fort at når jeg gikk ned trappene, kunne jeg si at det var “er det det?” Problemet er at hun må ha sagt det samme. Hun forsvant. Jeg har aldri sett henne igjen “- Luca Toni bekrefter at scoring ikke alltid kom så naturlig. Den beste grunnen til sex

Videogames tar bort energi og konsentrasjon, det har blitt vist av en vitenskapelig studie. Ville sex før en kamp bli bedre?Sikkert, det er mindre farlig. “- Sassuolo sjef Eusebio Di Francesco tar skritt for å få spillerens prioriteringer. Mest kalender

Bare i Napoli kan du finne Rafa Benítez som holder en taktikkrull mens han plotter Troys fall. ..Montegrappa Italia (@ Montegrappa1912) Rafa Benítez på et bilde fra SSC Napoli Official 2015 Kalender • Tratto dal Calendario Ufficiale SSC Napoli 2015 pic.twitter.com/HYqdfWtLg0November 13, 2014

…bare noen få Sider ned fra José Callejón prepping en bue og pil i hans Y-fronter…Sheridan Bird (@SheridanBird) Ingenting over toppen eller dramatisk om Napoli 2015 kalender.Flytt på, ingenting å se her pic.twitter.com/gUNeghZk2xDecember 2, 2014Best årsak til at du ikke ble med Juventus

“Juve er som en vakker fitte som ikke gjør meg kåt” – Antonio Cassano (selvfølgelig) Forklarer hvorfor han har slått den gamle damen “fire ganger”. Mest appetittvekkende kamp for neste sesong

Empoli’s Massimo Maccarone vs Carpi’s Kevin Lasagna.