USA-trener Jill Ellis, som ikke hviler på laurbær som olympiske kvalifiserte, nærmer seg

Amerikanske kvinners landslag kan være verdensmester etter å ha vunnet Kvinner-VM i sommer, men trener Jill Ellis vet at et lag bare er like bra som den siste turneringen. Hennes fokus i disse dager er på 2016-OL i Rio, som teller nærmere når kvalifiserende begynner i februar. Med fire medlemmer av VM-vinnende laget, trekker seg tilbake og antall målvinner slår fra tre til To, Ellis trenger ikke å kutte en enkelt feltspiller før OL i 2016. Hvis hun bare vil bringe resten av VM-troppen, kan hun.

Hvis det ikke er bra, ikke fikser det, ikke sant? Ikke akkurat.

“Det handler ikke om hvorvidt det er ødelagt,” fortalte Ellis denne forrige uke. “Det er et spørsmål om at vi må bli bedre.Det sitter aldri og tenker, OK, det vi har er godt nok. “

” Vi må hele tiden se etter å forbedre. Er det nye personellet? Jeg vet ikke, “la hun til. “Det er en del av prosessen nå som jeg skal gå gjennom, men jeg er ikke fornøyd med å være akkurat der vi er.”

For de ni nye spillerne har Ellis ringt inn i nasjonale lagre siden verden Cup, det er sannsynligvis musikk i ørene. Selv om rosterkravene til OL-spillene vil tvinge Ellis til å hakke ned hennes roster fra 23 spillere til 18, kaller OL åtte alternative spillere som skal reise og trene med laget i tilfelle skade.

Nye spillere Ellis har tatt inn nylig for lagets VM-seiersturné, men bare en er under 24 år.USA hadde det eldste laget på Women’s World Cup i sommer med en gjennomsnittlig rosteralder på litt over 29, men Ellis hevder at hun er ute etter ungdom for å utvikle seg i tide til neste World Cup-syklus.

“Når du ser på OL neste år, tror jeg du kan gå en av to ruter,” sa hun. “Du kan se på det som en frittstående begivenhet. Eller du kan se på som neste store arrangement før neste VM. Vi ønsker å gjøre veldig bra på OL, men den andre delen av det ser på spillere som kunne være der for neste VM. Det er en balanse. “

Mye av det unge talentet vil trolig komme fra National Women’s Soccer League, hvor alt annet enn en av Ellis ‘VM-vinnende spillere konkurrerte på klubbnivå.Fem av Ellis ‘ni nye oppkjøp er med NWSL-lag, med kilder som forteller Guardian at Lindsey Horan er nær å forlate PSG til å bli den sjette.

En tilstrømning av spillere til NWSL fra utenlandske klubber over De siste to årene, inkludert mange som senere gjorde Ellis ‘World Cup-roster, reiste spørsmål om hvorvidt å spille i NWSL var et krav fra US Soccer, som grunnla og finansielt støtter NWSL. Men Ellis, hvis nye oppkall også kommer fra europeiske klubber og høyskoleprogrammer, har nektet det.

Assistent trener Tony Gustavsson er basert i Sverige og speiderne i Europa, sier Ellis.Men hun er klar over at hun føler et ansvar for å utvikle den innenlandske ligaen.

“Jeg skal ikke utelukke noen fra en evaluering fordi de spiller utenlands,” sa Ellis. “Min jobb er å ta med spillere som jeg tror kan hjelpe dette laget uansett hvor de spiller. Men jeg vil absolutt se vår liga bli mer og mer viktig for landskapet. “

For første gang i forrige uke møtte Ellis og medarbeiderne sine med representanter fra hver av ligas 10 klubber på US Soccer hovedkontor.Møtet fokuserte i stor grad på ytelseskomponenter, som sportsvitenskap og analyseverktøy, og Ellis sa at hun også delte innsikt i hva landslaget ønsker ut av nye perspektiver.

Møtet var også en sjanse til å skape to -veis dialog mellom ligaens klubber og landslaget, legger Ellis til. Hun håper å ha lignende konferanser to ganger i året fremover.

“Jeg sa til trenerne, da jeg først ble ansatt, var alt mitt fokus bare på VM,” sa hun. “Jeg så virkelig ikke utover å plukke et lag. Nå handler det om å sette litt energi og forpliktelse til å sørge for at disse NWSL-trenerne føler at jeg er takknemlig og støttende for hva de gjør og miljøene de skaper. “

Amerikansk fotballs forhold til NWSL hasn Det har imidlertid alltid vært helt synkronisert.Når landslagsspill er planlagt utenfor FIFA-pauser, overholder NWSL-lagene og frigjør spillerne, men det er forstyrrende. Ellis forstår det og sa at hun vil at forholdet mellom ligaen og landslaget skal være gjensidig fordelaktig.

NWSL-trenere er velkomne til å observere sine spillere i nasjonale lagre og spør landslagspersonellene for tilbakemelding om hva de skal jobbe med med spillere, sa hun. Ellis er også åpen for høreapparat anbefalinger for oppringninger fra klubber også.

NWSL er i stor grad sett på som US Soccer svar på å fylle utviklingsgapet mellom høgskolen og landslaget, men spillere som utmerker seg i ligaen blir ikke alltid kalt opp til landslaget.Ellis sa det er ikke fordi hun ikke betaler oppmerksomhet.

“Hvis du spurte meg om noen spiller, kunne jeg gi deg et svar og informasjon om dem,” sa hun. “Hvis jeg skal ta med nye spillere, er det spillere jeg kan se å spille i 2019. Vi har en fantastisk kjernegruppe, så mitt ansvar er å lete etter spillere utover 2016.”

Ellis liker Det hun ser kommer ned i gutten. Jaelene Hinkle i det vestlige New York Flash er en venstrefotet venstreback, noe landslaget ikke har. Danielle Colaprico spiller for Chicago Red Stars som en holdings midtbanespiller, en posisjon på landslaget som har blitt fylt mest av naturlige angrepspillere.

Om noen av de unge utsiktene fra NWSL og andre steder kan bryte inn Ellis ‘nåværende liste over verdensmestere gjenstår å bli sett.Hun vil starte med en 35-spiller foreløpig liste som kreves av den internasjonale olympiske komiteen og smalere den ned til 18 derfra.

Når det gjelder en olympisk liste, kommer det nesten til matematikk – tre midtbacks , tre utvendige rygger, tre midt mids, “sa Ellis. “Allsidighet vil komme til spill. Det kommer til å være ekstremt konkurransedyktig. “NWSL-notater og handler om handel

● Det er ingen hemmelighet at spillere føler seg i USA, hjelper dem med å bli lagt merke til av landslaget, og en kilde nær ligaen forteller Guardian at Lindsey Horan er nær å bli med i NWSL.Den 21-årige har spilt med Paris Saint-Germain siden han passerte på et North Carolina-stipend for å gå profesjonelt ut av videregående skole i 2012.

Kilder nektet å snakke med Guardian på posten fordi avtalen er ikke ferdig, men sa det ser ut til at Horans budskapsmuligheter med landslaget kan være en faktor i hennes beslutning om å returnere statsside.

The Portland Thorns kjøpte Horans rettigheter fra Orlando i en blockbuster-handel som sendte Alex Morgan til Florida-utvidelsessiden.Det forventes at hun vil bli med i ligaen på heltid, snarere enn på et kortsiktig lån.

● Portland Thorns, friske av å bringe inn ny trener Mark Parsons og Morgan-handel som utløste en gjenoppbyggingsarbeid, er aggressivt søker spillere fra utlandet for å overhale sine rutere etter å ha savnet playoffs.

En kilde forteller Guardian klubben er i diskusjoner med minst to høyt profilerte internasjonale spillere fra Europa og Asia.Helt siden Spanias Vero Boquete forlot Portland for Bundesliga, har Portland savnet å ha en talismanisk playmaker på midtbanen, og minst en av spillerne de er rettet mot er No10.

Amerikanske keeper Adrianna Franch forventes også å Flytt fra Norge til Portland i en avtale som fortsatt er under behandling, ifølge kilder. Franch hadde spilt for West New York i 2013 og savnet 2014 for skade, men tilbrakte det siste året i Norge. Orlando Pride, NWSLs nyeste ekspansjonsteam, tok opp hennes liga-rettigheter, men med landslagsmålvakt Ashlyn Harris som sin klare startbilde, så klubben en mulighet til å handle for mer umiddelbare behov, sa en kilde.Kilder nektet å dele de fulle vilkårene i avtalen.

Thorns målvakt Michelle Betos vil forbli i Portland med Franch, og de to målvaktene vil trolig konkurrere om startpunktet, ifølge en annen kilde.

● Boston Breakers gjorde en kontroversiell handel i forrige uke for å sende målvakt Alyssa Naeher til Chicago Red Stars i bytte for forsvareren Whitney Engen.

Breakers, som følte Naeher, var det eneste lyspunktet i det som var en spesielt dyster sesong i år.Men Breakers avsluttet sesongen med de verste målene – mot gjennomsnittet med en stor margin, selv om Naeher brøt inn i fotballkampen som tredjestrengsmålvakt.

Kilder forteller beskytteren som adresserer forsvaret har vært nr. 1 på den nye treneren Matt Beards oppgaveliste, og Engen, et nasjonalt lagssenter tilbake, ses som et anker for baklinjen. Breakers avsluttet sist sesong sist.

Bytte Naeher er målvakt Libby Stout, en amerikansk som spilte under Beard med Liverpool LFC de siste to sesongene.I fjor var hun en del av Liverpool-laget som vant FAWSL-tittelen.

● Houston Dash, en klubb som smalt savnet playoffs i fjor, gjorde sitt første store oppkjøp av sesongen for talent utenfor NWSL denne uken.

Stanford standout Chioma Ubogagu kommer til Houston etter en sesong som spiller profesjonelt med Arsenal. Selv om Dash-handlet utkastet plukker til Sky Blue på onsdag for rettighetene til Ubogagu, er hennes signering med klubben en formalitet, sa en kilde.

Klubben er villig til å gi opp flere utkast, blant annet i Den første runden, for å skaffe seg bevist talent, sa kilden. I tillegg er Dash på jakt etter internasjonale spillere for å styrke rosteren, spesielt midtstøtter og streikere, ifølge kilden.