Utleie av Airbnb kan gi innbyggerne en pen penny under Super Bowl 50

En million mennesker forventes å reise til San Francisco Bay-området for Super Bowl 50, og noen innbyggere håper å spinne hjem til gull.

Prisen for å leie ut et luksushotell i nærheten Hvor mesterens fotballkamp blir spilt, kan overstige landets median per capita inntekt på $ 28155.Løftet om den slags lønningsdag beder noen huseiere om å teste vannet på kortsiktige leieplattformer som Airbnb for første gang.

“Hvis noen ønsker å betale oss en mengde dumme penger for Super Bowl, vi kommer til å bli hos min mor i noen dager, sier Michael, som viser sin familie fem-roms hjemme (med et svømmebasseng, treningsrom og buddhistisk statuary i en 1,5 hektar stor hage) i Tony Hillsborough for $ 7000 per natt på Airbnb.

Be om et minimum opphold på fire netter, Michael er pessimistisk at noen vil bite.Han har aldri leid hjem på Airbnb før, men sier at mange av hans venner og naboer er interessert i å ta en flyger på Super Bowl.

Flere av de intervjuede ba om at deres etternavn ble holdt tilbake fordi Airbnb er så omstridt I San Francisco.)

“Jeg hørte Travelodge var lading $ 1100 / natt,” sa han. “Det er mer gal.” Den beste chateauen som tilbys kan være et 4,500 kvadratmeter hus med oppvarmet basseng, daglig stuepike og fem hektar stor eiendom på Craigslist for $ 50,001 for uken (3 Februar til 8. februar).Forstedet huset i Saratoga har satt på markedet med en pris på nesten $ 5m, så en rask injeksjon av kontanter ville trolig være velkommen av eierne, selv om noteringsagenten nektet å kommentere.

Lærer du at leieprisen på $ 50.000 er all inclusive, advarer varslingen om at enhver “veldig” High Profile Person “som ønsker å leie bør” levere ditt eget sikkerhetslag “.

Serena er en annen førstegangs Airbnb-vert for å bli fristet av løftet om Super Bowl-rikdom. Hun annonserer sitt fire-roms hjem i San Mateo på $ 6.500 per natt.Hvis hun finner en taker, sier hun at familien hennes kommer til å gå ut av byen for å besøke datteren sin på høgskolen og bruke pengene til å betale for sine barns sommerferier.

Selv om Airbnb ikke har statistikk om hvor mange Folk har blitt ansporet av det store spillet for å registrere seg som verter for første gang, sier San Francisco-baserte oppstart at etterspørselen etter Super Bowl-pads i sin hjemmefelt er tre ganger høyere enn for 2015-mesterskapet, som ble holdt I Arizona. Facebook Twitter Pinterest Den 5 hektar store eiendommen på Craigslist for $ 50,001 for uken i Super Bowl. Foto: Craigslist

Noen langvarige Airbnb-verter er fortsatt ikke sikre på at de vil godta en Super Bowl-leietaker.Stephanie leier regelmessig et enkelt soverom i hennes fire-roms hjem i Mission-distriktet for $ 150 per natt.

Hennes familie planla allerede å være ute av byen under Super Bowl, så hun oppfordrer venner til hele huset til $ 5000 per natt. Likevel er hun ikke sikker på at hun selv ønsker å leie den.

“Jeg er ikke interessert i å ha tilfeldige personer i huset mitt når jeg ikke er hjemme, så den er oppført på en super høy pris,” sa hun. “Selv om vi får henvendelser, må vi tenke hardt om vi skal akseptere dem.”

Andre forsøker med hensikt å forhindre prisutviklingen som følger med store hendelser.

Ryan, som heller ikke vil ha sitt etternavn, har brukt senger i en leilighet i Sunnyvale for bare $ 29 per natt.Han sier at han ikke vil la en stor begivenhet som Super Bowl “avskrekke eller påvirke den pågående kulturen og dynamikken i miljøet, som skal fremme entreprenørånden”.

Nathan, som leier ut Køyesenger i Palo Alto, holder også prisene på sin normale $ 35 per natt rate. Spurt hvorfor han ikke utnyttet Super Bowl for å tjene mer penger, svarte han: “Fordi jeg er svært selektiv. Jeg tar bare folk som er knyttet til Stanford. “

Det er også spørsmålet om karma. Jazen, en verifisert Airbnb “Superhost” med egenskaper i Mountain View og Sunnyvale, holder sine normale priser – som spenner fra $ 60 for et enkeltrom til $ 169 for en to-roms.Han henvender seg til forretningsreisende i teknologibransjen og ønsker å beholde den på den måten. “Jeg har faktisk avvist mange henvendelser fra Super Bowl-tilskuere, og foretrekker ikke å være vert for dem,” sa han og påpekte at hans rom ikke inkluderer fjernsyn, og han “personlig” har ingen interesse for de fleste vanlige sportsgrener ” .

“Obnoxious price-gouging kan invitere motbydelige gjester, så jeg unngår det helt.”