Brayden Davidson og Tim Disken vinner Rio Paralympics gull for Australia

Long-jumper Brayden Davidson og svømmer Tim Disken ba både gull for Australia ved Rio Paralympics.

Den 18-årige Davidson, som har cerebral parese, hoppet en Games rekord 5,62m i T36-klassen for Australias første bane og gull i kampanjen og Disken førte hjem en australsk en-to i S9 100m freestyle foran landsmann Brenden Hall på en vellykket dag for australiere i Rio. Paralympian Katie Kelly vinner gull for Australia i Rio triathlon Les mer

Bordtennisvinner Sam Von Einem snappet australiens 32-årige paralympiske medaletørke med sølv i menns klasse 11, mens mennets rullestolkamp lag vunnet til kvartfinalen etter å ha slått Japan 68- 55 i sitt siste bassengspill. Spillspiller Davidson dedikert sin seier til de to menneskene som hjalp ham med å komme dit, men er nå borte. «Nana, bestefar, jeg gjorde det,» sa Davidson, hvis sen besteforeldre oppfordret ham til å ta opp para-sport. »De var massive tilhenger av meg,» sa Davidson. “Min nanna var den som ga meg drømmen om å gå til Paralympics.”

Den sørlige australieren sprang en paralympisk rekord på 5,62m for å score det første gullet for Australias atletikklag i Rio.Det var 11 cm lengre enn hans tidligere personlige beste.

“Det første hoppet hoppet jeg helt ut av huden min. Vår gruppe brøt bare ut. Det er et gjennombrudd for oss, sa han.

Davidson vant på countback etter at brasilianske Rodrigo Parreira da Silva postet samme avstand. “Jeg hoppet etter brasilianen, hørte brølen hver gang han hoppet.Selv om det var for ham, kunne du bruke den litt, sier han.

“Jeg og Rodrigo bare presset hverandre til absolutt grense.”

Disken plukket opp sin andre medalje av disse spillene og tilførte sølv til bronse han vant i 200m individuelle medley etter å ha slått Hall med 0,72 sekunder. “Det er fantastisk å gå en og to, spesielt for Junior [Hall] å gå sin raskeste tid siden verdensmesteren. “Disken sa. “Jeg så opp til ham da jeg først begynte å para-svømme.Vi presset hverandre hardt i dette løpet, og jeg er over månen med det. “Ellie Cole klarte ikke å beholde tittelen i den tilsvarende kvinners begivenhet, og tok bronse mens amerikansk Michelle Konkoly vant gull med en verdensrekord. Australias fjerde svømmemedalje gikk til den 15 år gamle Tiffany Thomas-Kane som ble forhøyet fra fjerde til bronse på grunn av diskvalifikasjon.

Von Einem , 21, tok bordtennis sølv etter å ha gått ned 3-2 mot Florian van Acker fra Belgia i en neglebitende finale.Det var Australias første medalje i sporten siden 1984.

Den sørlige australieren hadde aldri slått sin verdens No1-motstander, og var skuffet over å fullføre løperen igjen. “[Men] Jeg har aldri kjørt ham som er nær før, så jeg er virkelig ganske fornøyd med den forestillingen,” sa Von Einem. “Jeg ville ha en rød-varm sprekk i gull, og føler at jeg har gjort det. “Etter fem dager setter Australia sjette på medaljebordet med syv gull – samme beløp som New Zealand – 13 sølv og 14 bronse. Det ligger godt bak Kina, som fører med 50 gull fra Storbritannias 28 og og Ukrainas 22.