Bastian Schweinsteiger kunngjør pensjon fra fotball i en alder av 35 år

Jeg vil forbli trofast mot fotballen. ” for deres støtte! Takk! pic.twitter.com/jNSrXGNpxFO 8. oktober 2019

Schweinsteiger kunngjorde etter at sitt nåværende lag, Chicago Fire, gikk glipp av sesongens MLS-sluttspill. I klubbfotball er han mest kjent for sin tid med Bayern, for hvem han spilte 500 opptredener og vant åtte Bundesliga-titler samt Champions League i 2013. På den internasjonale scenen gjør hans 121 opptredener ham til Tysklands fjerde mest avkortede tidenes spiller.Han vant verdensmesterskapet med Tyskland i 2014.

I 2015 flyttet Schweinsteiger til Premier League, og ble den første tyskeren som spilte i Manchester Uniteds første lag. Imidlertid etablerte han seg aldri på Old Trafford og hadde et fult forhold da José Mourinho kom for å lede klubben i 2016. Mourinho ville senere si at han “angret” på måten han hadde behandlet Schweinsteiger, men midtbanespilleren fikk lov til å forlate United i mars 2017 for Chicago Fire.

I sin debut MLS-sesong hjalp Schweinsteiger Fire til sitt første sluttspill siden 2012, og han ble kåret til klubbens spiller for sesongen i 2018. Imidlertid har laget slitt i de siste to sesongene, og til tross for 5-2 over Orlando City i Schweinsteigers siste kamp noensinne, savnet de nok postsesongen nok en gang i 2019.