Premier League-klubber advarte om inntektsfall med mindre piratkopiering blir taklet

Inntektene for Premier League-klubber som Watford og Bournemouth vil falle av en klippe med mindre piratkopiering på nettet blir vendt ned, har verdens største investor i TV-rettigheter advart.

Yousef al-Obaidly, administrerende direktør i den Qatar-baserte beIN Media Group, som har en portefølje på 15 milliarder dollar med sportsrettigheter, fortalte Leaders Week-konferansen i London at han ikke lenger var forberedt på å by så mye på live sport.

“De strålende mediene rettighetsboblen er i ferd med å sprekke, ”advarte han. “Og sannheten er at bransjen vår er helt Bet 365 uforberedt. Som svar på piratkopiering betaler de leppetjenester for problemet. Verdens fotballorganer oppfordrer Saudi-Arabia til å stoppe pirat-TV-tjenesten Les mer

“Hvis du ser på Premier League-klubber, hvis du tar Watford eller Bournemouth, 88% eller 90% inntekter kommer fra kringkastingsinntekter.Så hvis vi ikke gjør noe med piratkopiering, vil du få en ganske reduksjon i verdien av rettighetene. ”

Obaidly pekte skylden direkte på den Saudi-Arabia-støttede kringkasteren beoutQ, som bruker satellitt teknologi for å kringkaste stjålet beIN-dekning. Han sa at 50% av fansen i Storbritannia hadde tilgang til Premier League-strømmer – med en tredjedel som ikke Bet 365 engang visste at det var ulovlig.

“BeoutQ stjal hver eneste kamp i Uefa Champions League i to år i rad; hver eneste kamp i Fifa-verdensmesterskapet for menn 2018 og verdensmesterskapet for kvinner i 2019; nesten hver eneste store fotballseriekamp i Europa.Han sa også at det var på tide for samarbeid med enhver regjering som hjelper piratene, må slutte.