Hvordan virker paralympisk klassifisering?

Paralympikken i 2016 begynner onsdag neste uke i Rio, med funksjonshemmede atleter fra hele verden som konkurrerer om mer enn 500 medaljer i 22 sport. Forespørsel til UK Paralympic-klassifisering som skal lanseres etter Rio Games Les mer

Det er håpet at konkurransen i Brasil vil bygge på rekord suksess for Paralympics 2012, som drev store folkemengder på tribunene og på fjernsyn. Mange ble rammet av prestasjoner fra idrettsutøvere, og forbløffet over hindringene de måtte overvinne på grunn av deres funksjonshemninger.2012-spillene ble kreditert av mange for å bidra til å forbedre offentlige holdninger til funksjonshemmede, og håp er høyt at Rio vil fortsette dette.

I de tidlige dagene var fokuset på paralympisk sport på inkludering – å gi alle idrettsutøvere som ønsket å delta i konkurransesport en mulighet til å gjøre det. Men i løpet av årene har paralympisk sport blitt mer elite, de øverste idrettsutøvere har fått høyere profiler, og det er mulighet for de på toppen for å tjene store summer.Dette, kanskje uunngåelig, har økt kontrollen av klassifikasjoner. Hvordan virker klassifisering i paralympikken?

Det internasjonale paralympiske komiteens motto er “å gjøre det mulig for paratleter å oppnå sportsvennlighet og inspirere og opphisse verden “.

Formålet med klassifiseringen er å tillate rettferdig konkurranse mellom mennesker med ulike typer funksjonshemninger. Klassifiseringen styres av en kode utarbeidet av IPC, verdensstyrende organ for sporten.

Nåværende kode ble utarbeidet i 2007 og vil bli erstattet av en ny kode i begynnelsen av neste år. Facebook Twitter Pinterest Hvordan klassifiseres paralympiske hendelser?

Klassifisering er sportsspesifikk og styres av ulike internasjonale sportsforbund, men IPC-koden setter rammen for klassifisering på tvers av sport.Klassifisering innebærer medisinsk og funksjonell vurdering av konkurrenter. Paraply Paralympics-organisasjoner, som den britiske paralympiske foreningen, spiller ingen rolle i klassifiseringen av individuelle idrettsutøvere, bortsett fra å sikre at klassifiseringen stemmer overens med klassifiseringen. reglene og leveres på en konsekvent måte. UK-friidrett er ansvarlig for klassifiseringen av sporet og paralympiske konkurrenter.

Korrekt å klassifisere en idrettsutøver kan være en komplisert prosess, og de som er klassifisert feil kan få en urettferdig fordel over andre idrettsutøvere. Hva er en idrettsutdanning ?

En idretts klasse er en kategori som grupper idrettsutøvere avhengig av hvor mye deres svekkelse påvirker ytelsen i sin sport, ifølge IPC.Derfor består en idretts klasse ikke nødvendigvis av én type forringelse, men kan omfatte idrettsutøvere med ulike funksjonsnedsettelser. En idretts klasse er allokert gjennom atlet evalueringer av klassifiserende. Hver internasjonal føderasjon trener og sertifiserer klassifiseringer for å utføre klassifisering i sin sport. Hvordan fungerer klassifisering i praksis? Noen paralympiske idretter har bare en sportsklasse, for eksempel kraftløfting, sier IPC. For å konkurrere i disse idrettene, trenger idrettsutøvere bare å oppfylle de minimale verdifallskriteriene.

I lagsporter som rullestol rugby blir spillerne tildelt poeng som angir aktivitetsbegrensning. En lavere score indikerer en mer alvorlig aktivitetsbegrensning enn en høyere score.Et lag har ikke lov til å ha mer enn en viss maksimal sum av poeng på spillområdet samtidig for å sikre lik konkurranse med motstanderne.