Jermain Defoe legger ned Chelsea for å gi Sunderland håp om å slippe unna

Jermain Defoes instinktive og innspillende mål slo opp en fengslende konkurranse med forrige sesongens Premier League-mestere og løftet Sunderland i en seier for garantert Premier League-overlevelse. John Terry røde kort regner ham ut av Chelsea sine to siste kamper. Les mer

Deres første mulighet til å gjøre det, kommer på onsdag da en Everton-side klart fokuserte på distraksjoner av sommerferie til Stadium of Light, men i følge de siste fiaskoene i Newcastle og Norwich er det helt mulig at Sam Allardyce allerede har nok poeng i posen for å være sikker på å fortsette sin stolte rekord om aldri å ha blitt henvist som leder fra toppseksjonen.

“Jeg ville bli sliten hvis vi ikke bodde opp fra denne stillingen, “Sa Sunderland-sjefen. “Men vi må fortsatt være profesjonelle og drev på onsdagskveld og sørg for at når vi er ferdige med spillet, er vi trygge.

” Vår skjebne er i våre egne hender, og forhåpentligvis vil vi ikke Jangle nerver lenger enn vi trenger.Så mange mennesker – ansatte, fans – ble bitt neglene sine i løpet av de siste minuttene. “Men vi trengte det i dag, og det var en mirakuløs måte å få seier, gitt omstendighetene, trykket vi” er under og laget vi spiller. “

Det laget de spilte, er en blek skygge av Chelsea-siden som strømmet til siste sesongens tittel, og deres elendige årstid var pent oppsummert dypt i skadetid da John Terry, muligens i den siste måneden av sin Stamford Bridge-karriere, fouled Wahbi Khazri og ble sendt ut for en annen bookable lovbrudd som vil bære en to-kamps suspensjon – som det er hans andre avskjed av sesongen – og avslutte sin kampanje .

“Vi vet ikke hva hans fremtid er, men for denne sesongen er det trist,” sa utgående midlertidig leder Guus Hiddink. “Vi hadde lyst til å ha ham i vårt siste kamp hjemme til Leicester, mesterne, og ha et fint parti-spill.” Terry hadde allerede spilt en overveldende rolle i Chelseas andre halvdel-overgivelse , selv om det skyldtes så mye til fremover Diego Costa, som to ganger fant seg alene i Sunderland-området, med sitt lag som ledet 2-1, og slo to ganger ballen for nær den imponerende hjemmevokeren Vito Mannone.

p> I 67. minutt, Sunderland, plukket opp et dampstråle fra deres intense følge, utlignet som Fabio Borini ble funnet av Patrick van Aanholt sin ryddige pass og scoret fra like innenfor området med et skudd som Thibaut Courtois, usikret av Terry, kunne bare hjelpe til sitt eget nett. Da tre minutter senere, Defoe, som tidligere hadde scoret bare tre hjemme mål denne sesongen, var på plass 12 meter ut for å møte et DeAndre Yedlin-kryss, rørt inn i sin vei av Mikel John Obi, før han scoret igjen med en touch fra Chelsea-keeper, hans 15. mål på a En ekstraordinær sesong.

“For et lag i bunnen tre i det meste av sesongen, er det en mirakuløs retur for Jermain,” sa Allardyce. “Han har ikke blitt sultet av tjeneste, men for meg er den glødende faktoren at han scorer mål kontinuerlig mens han spiller opp foran på egen hånd.Folk har foreslått all sin karriere at han ikke kunne gjøre det og han viste alle feil. “

Det hadde vært ingen tegn til andre halvdel fightback å komme som Sunderland kapitulerte sent i første halvdel skade- tid, gifting Chelsea et andre mål bare minutter fra å oppnå en suveren equalizer gjennom Khazri.

Dypt inn overtid, Allardyce forsvar viste samme nervøsitet som han hadde klaget i forrige helgs uavgjort mot Stoke, unnlater å håndtere enten med Cesc Fabregas upfield punt eller heading fra César Azpilicueta som spilte i Nemanja Matic som ferdig pent forbi den utrusende Mannone.

Khazri equalizer hadde komfortabelt vært det beste målet for en underholdende konkurranse som han klamret seg til en ledet klaring fra Yann M’Vila dype frispark og slo Courtois med en fantastisk høyre fot volley fra kanten av Chelsea-området, et mål som var sårt tiltrengt, avbryter ut Costas 16. mål for sesongen etter 14 minutes.Man Juan Mata chester United forlater Norwich City i nedrykkssonen Les mer

Det inneholdt igjen en klinisk avslutning og, igjen, noen usikre hjem forsvarer som Eden Hazard startet en bevegelse som ble videreført av Gary Cahill, via utsiden av Yedlin, for Costa å fullføre fagmessig fra skrått.

“i dag, for meg som leder, dette spillet hadde alt,” sier Allardyce. “Spenningen og utslippene, bekymringene og spenningene du får på dette nivået av fotball.Men vi har en god posisjon nå. Newcastle tegning, Norwich tape, har gitt oss en veldig god posisjon. “